1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HUKUK DEVLETİNİN BİRİNCİ ŞARTI YASALARA UYMAKTIR”
“HUKUK DEVLETİNİN BİRİNCİ ŞARTI YASALARA UYMAKTIR”

“HUKUK DEVLETİNİN BİRİNCİ ŞARTI YASALARA UYMAKTIR”

Bakan olduktan sonra ilk ziyaret;

A+A-

Basın-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı ziyaret etti.

Basın-Sen Genel Başkanı Kemal Darbaz, Gürpınar’ı bakan olduktan sonra ilk kez ziyaret ettiklerini ancak Basın-İş Yasası’nın meclisten geçirilme safhasında birlikte çalıştıklarını anımsattı.

“Basın-İş yasası ağır aksak da olsa hayatımızda varsa emek verenlerin başında da Gürpınar geliyor” şeklinde konuşan Darbaz, bugünkü ziyaretlerinin de basın alanındaki çalışmalarla ilgili tespitlerini aktarmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Darbaz, bir süredir çalışma yaşamıyla ilgili yaptıkları değerlendirmeler sonucunda yasa dışı bir takım uygulamalar tespit ettiklerini ve bunları Gürpınar’la görüşeceklerini belirterek, kısa süre önce basın toplantısı düzenleyerek basın alanındaki çalışma yaşamıyla ilgili bilgiler aktardıklarını anımsattı.

Basın sektöründe çalışma yaşamının ne çok kötü, ne de çok iyi olduğunu ifade eden Darbaz, yasanın 2007 yılında yürürlüğe girdiğini aradan geçen yıllarda bambaşka bir noktada olunması gerektiğini kaydetti.


Darbaz, bir yasanın yürürlüğe girmesiyle etkilenen kesimlerin yasaya uyumlu çalışması gerektiğini ifade ederek, “hukuk devletinin birinci şartı yasalara uymaktır” dedi.

Kendilerinin yasadışı birçok uygulamaya maruz kaldıklarını iddia eden Darbaz, yaşanan tüm sorunları bakanla paylaşarak çözüm yolları arayacaklarını söyledi.

Darbaz, denetimlerin daha sık yapılması için de talepte bulundu.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, çalışma yaşamının genel olarak denetim altına alınabilmesi ve çalışma kurallarının geçerli olabilmesi için bakanlığa ciddi görevler düştüğünü ifade ederek, “Biz bu konuda mevcut denetim kapasitemizi en etkili şekilde kullanarak denetimler yapmaya ve çalışma yaşamını daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Sektörlerin genelinde çeşitli sıkıntılar yaşandığına işaret eden Gürpınar, mevzuata aykırı bir dizi olayın bilgilerine geldiğini ve bunları önleyebilmenin daha sık ve etkin denetim gerektirdiğini belirtti.

Gürpınar, basın sektöründe de nükseden birtakım şikayetlerin bilincinde olduklarını kaydederek,  bu sektöre dönük bir süre önce çalışma koşulları ve sosyal güvenlik noktalarında denetim başlattıklarını ve tespitleri değerlendirmek üzere masaya yatırdıklarını anlattı.

Gürpınar, bu çalışmaların yapılanlarla sınırlı kalmayacağını örgütlerle de işbirliği içerisinde ortaya çıkan olumsuz durumları gidermek için güçleri oranında mücadele edeceklerini vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.