1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "HUKUK YOLUNA BAŞVURACAĞIZ"
"HUKUK YOLUNA BAŞVURACAĞIZ"

"HUKUK YOLUNA BAŞVURACAĞIZ"

Kanlıköy Muhtarı Tahir Beydola’dan tepki...“Kanlıköy göletine müdahale edilmesi veya teşebbüs edilmesi durumunda hukuk yoluna başvuracağız”

A+A-

Kanlıköy Muhtarı ve Kanlıköy Su Komisyonu İskaiye Başkanı Tahir Beydola, Kanlıköy Göleti’ne izinsiz depo yapılıp pompa ile suyun buradaki sınırın dışına çıkarılması için borular döşenmesi hazırlığında olunduğunu belirterek, gölete bu şekilde müdahale edilmesi veya buna teşebbüs edilmesi durumunda hukuk yoluna başvuracaklarını bildirdi
Beydola, konuyla ilgili Lefkoşa Kaymakamlığı’na gönderdiği mektubu kamuoyu ile paylaştı.

Kanlıköy Su Komisyonu İskaiye Sekreteri Volkan Başkut ile kendisinin imzasını taşıyan mektupta, kendilerinin ve köy halkının izni olmadan gölete yapılmaya çalışılan yanlış uygulamanın köy halkının tepkisine ve huzursuzluğuna neden olduğunu vurgulayan Beydola, şu anda göletteki mevcut suyun, damlama sulama ile kullanıldığını kaydetti.

Kendilerinin izni ve talebi olmadan göletin yüksek kesimine depo yapıp elektrikli pompa yolu ile suyu sınırların dışına çıkarmak için kilometrelerce boru döşenmesi hazırlığının yapıldığını öğrendiklerini ifade eden Beydola, böyle bir çalışmanın Kanlıköy halkına yarar yerine çok büyük zarar verebileceğini işaret etti.

Halkın mevcut suyu kullanırken doğal akıştan yararlandığını bu yüzden sıfır maliyet ile kullandığını ifade eden Beydola, ancak bu projenin yapılması halinde hem göletin suyunun tükeneceğini hem de içerisinde yaşayan tonlarca balığın öleceğine dikkat çekti.

Maddi külfet

Mevcut sulama sistemi yok edildiği an, tamamen elektriğe bağlı bir sistem yapılacağından köylülere çok büyük maddi külfet getireceğine vurgu yapan ve bu sistemi kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Beydola, şunları kaydetti:

“Takriben 12 yıla yakın bir zamandır gölet suyu boru sistemine alınmıştır. Tüm evlerimizde ve su sınırının içerisindeki tarlalarımızda damlama sistemi kullanılmaktadır. Tüm evlere kullanım suyu amaçlı boru döşetilmiş ve bunun sayesinde içme suyunun ağaç ve bahçelerde kullanılmaması sağlanmıştır.

Şimdi yapılması düşünülen bu proje tamamen israf ürünü bir proje olup Kanlıköy halkına çok büyük miktarda maddi yük getirecektir. 12 yıldan beridir hiçbir sıkıntı olmadan doğal akışla tüm evler ve sulama sınırı içerisinde bulunan 300 dönüm arazi sıfır maliyet ile sulanmaktadır.

Bizler bu projenin derhal gündemden kaldırılmasını ve bizim onayımız olmadan mevcut sisteme döşenmiş olan borulara ilave boru takılarak suyun su sınırları dışına çıkarılmasını, gölete herhangi bir şekilde müdahale edilmesine veya su deposu yapıp suyun depolanmasına, depolanan suyun boru döşenerek su sınırı dışına çıkartma teşebbüsünde bulunulmasına hiçbir zaman müsaademiz olmayacağını belirtir, istemediğimiz müdahalenin yapılması veya teşebbüs edilmesi durumunda yasal işlem başlatacağımızı ve hukuka başvuracağımızı beyan ederiz.”

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.