1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HAREKETİ, TASFİYE KURULU’NDAN KTHY AÇIKLAMASI İSTEDİ
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HAREKETİ, TASFİYE KURULU’NDAN KTHY AÇIKLAMASI İSTEDİ

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HAREKETİ, TASFİYE KURULU’NDAN KTHY AÇIKLAMASI İSTEDİ

Hukukun Üstünlüğü Hareketi, KTHY’nin batması sonrası oluşturulan Tasfiye Kurulu’ndan bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan mali portre hakkında açıklama yapmasını istedi.

A+A-

Bugün yaptığı açıklamada, aradan uzun zaman geçmiş olmasına rağmen kurulun çalışmalarını tamamlamadığına işaret etti. Hukuki gereklilik nedeniyle bu kurulun mali portreyi tamamlayıp, alacaklıları kurulacak masaya çağırması gerektiğine vurgu yapan hareket, eski KTHY çalışanlarının halen bu çağrıyı almadığını belirtti.

Hukukun Üstünlüğü Hareketi, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan mali portre hakkında Tasfiye Kurulu’nu şeffaflık gereği açıklama yapmasının şart olduğunu vurguladı. Açıklamada “Bir ülke düşünün ki, devletin kötü idaresi nedeniyle sahip olduğu tek uçak şirketi batacak, çalışanlar perişan edilecek ve aradan yıllar geçmesine rağmen insanların hakları halen ödenmeyecektir” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Eski KTHY Çalışanlarının hala daha doğmuş olan yasal tazminatları ödenmedi, Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan alacaklarını almadılar, banka borcu için işveren tarafından aylıklardan kesilen paralar gasbedildi, aylıklarından yasa dışı bir başka kesinti yapıldı, İhtiyat Fonu’ndan olan alacaklarının ancak urubunu alabildiler. Tüm yapılan hukuksuzluklar ve işlenen suçlar karşısında büyük bir dosya hazırlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili birimine şikayette bulunduk. Ancak bu şikayete bağlı olarak hiçbir idareci hakkında soruşturma dahi yapılmadığını ve Başsavcılığa yargılanmak üzere kimsenin gönderilmediğini öğrendik. Şimdiki hükümetin bu konudaki tavrını ise merakla beklemekteyiz.İşveren tarafından gasbedilen ücret kesintileri hakkında polise yapılan şikayetlerin de herhangi bir sonuca varmadığını biliyoruz. Peki bu manzara karşısında burada hukuk devletinden bahsetmek mümkün müdür? Hak yiyenden, suç işleyenden ve kötü yönetim neticesinde kamu malını yok edenlerden hesap soramayan bir sistemi biz ne yapalım?”

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.