1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET 150 MİLYON TL BORÇLANMAYA ÇALIŞIYOR
HÜKÜMET 150 MİLYON TL BORÇLANMAYA ÇALIŞIYOR

HÜKÜMET 150 MİLYON TL BORÇLANMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye’den avans alamayan hükümet, 13’üncü maaşları ödeyebilmek için...

A+A-

 

Türkiye’den avans alamayan hükümet, 13’üncü maaşları ödeyebilmek için yerel bankalardan 150 milyon TL borçlanmaya çalışıyor.
 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den 200 milyon TL avans çekmek suretiyle 13’üncü maaşları ödeyebileceğini düşünen hükümetin beklentisi gerçekleşmedi. Türk hükümeti yeni bütçe çalışmaları çerçevesinde, KKTC’nin avans talebine olumlu karşılık vermedi.

Diyalog’un ‘Güvenilir bir kaynaktan’ elde ettiği bilgilere göre, Ankara’dan para gelmeyince yerel bankalarla görüşme başlatan maliye Bakanlığı 150 milyon TL dolayında borç para almaya çalışıyor. Bunu başarması halinde ise, 13’üncü maaşları yeni yılın ilk haftasında ödeme planları yapılıyor.

Hükümetin ‘bir şekilde’ bu maaşları ödeyeceğini belirten sözkonusu kaynak “geçmiş yıllarda avans taleplerini kolaylıkla karşılayan Ankara’nın bu kez farklı bir yaklaşımda olduğunu inkar edemeyiz”dedi.

Protokol yenilenmedi

Anamur’dan gelen suyun yönetimi konusunda görüş ayrılığına düşen Türkiye ve KKTC hükümetleri arasında yeni işbirliği ve mali ptrotokolün de hazırlanmadığına dikkat çekiliyor.

Protokolün imzalanması ve yürürlüğe girmesinde gecikmelerin yaşanması halinde önümüzdeki aylarda maaş ödeme sıkıntısının da gündeme gelebileceği, ayrıca yatırım projelerinin aksayacağı belirtiliyor.

Toğplam 70 bin kamu çalışanı ile emeklinin 13’üncü maaş tutarının 150 milyon dolayında olduğuna dikkat çeken sözkonusu kaynak “Türkiye ile su konusunda bir an önce uzlaşmaktan başka çare yoktur. Uzlaşı sağlanırsa, protokolün hazırlanması da gündeme gelecek ve sıkıntılar giderilecek”dedi.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.