1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMET 2015 YILINI BEKLEMEDEN ÇEKİP GİTMELİDİR”
“HÜKÜMET 2015 YILINI BEKLEMEDEN ÇEKİP GİTMELİDİR”

“HÜKÜMET 2015 YILINI BEKLEMEDEN ÇEKİP GİTMELİDİR”

''Hükümetinin istifa etmesi gerek!''

A+A-

 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel “hak budama dışında icraat yapamayan, hükümet olmayı insanlara eziyet etmek olarak algılayan CTP-BG/DP-UG hükümetinin istifa etmesi gerektiğini” savundu.

İki yıla yakın bir zamandır hükümette olan hükümetin AKP ve sermayeye yaranacak şekilde hareket ettiğini savunan Gökçebel, bir yandan vergi affı, üçlü kararnameler, geziler, örtülü ödenekler, kayıt dışılıklar, peşkeşler devam ettirilirken diğer yandan tasarruf adı altında devlet okullarına öğretmen, muavin, atölye şefi, müdür gibi temel kadrolar atanmadığını ileri sürdü.

Gökçebel, yaptığı yazılı açıklamada, devlet okullarının kantinlerinin güvencesiz, bütçesiz ve ilgisiz bırakıldığını savundu.

Gökçebel “Göç Yasası”nı kaldıracağını söyleyen hükümetin şimdi hayat pahalılığını kaldırarak herkesi göç yasasına sokmayı eşitlik olarak gördüğünü kaydetti.

Kıbrıs sorununda Kıbrıslı Türklerin tamamen devre dışı bırakıldığını da iddia eden Gökçebel, öğretmenlere, çiftçilere, üreticilere, çalışanlara AKP yetkilileri ve sermaye dışında herkese yalan söylendiğini, sorunların ötelendiğini iddia etti.

Polisin istediği yerde yol kesmeye başladığını da kaydeden Gökçebel, polis teşkilatının yasaları istediği gibi uyguladığı görüşünü savundu.

Gökçebel “Yüzlerce örnek gösteriyor ki, halkın sözcüsü olması gereken bu hükümet AKP’nin ve sermayenin değneği olmuştur. Bu hükümet fiilen bitmiştir. Sn. Maliye Bakanı hiçbir karşılık beklenmeden hizmet ettiği AKP ve sermayeye transfer ücreti alınmadan verilerek, bu hükümet de 2015 yılını beklemeden çekip gitmelidir.” ifadelerini kulandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.