1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMET 7 AYDIR HALKINA HİÇBİRŞEY VEREMEDİ”
“HÜKÜMET 7 AYDIR HALKINA HİÇBİRŞEY VEREMEDİ”

“HÜKÜMET 7 AYDIR HALKINA HİÇBİRŞEY VEREMEDİ”

Ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi;

A+A-

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, siyasi konularda çıkmaza girildiği an kendilerinin, ana muhalefet partisi olarak, ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.

 

Atun, dün akşam, BRT’de yayınlanan Hasan Erçakıca’nın sunduğu “Düşünce Fırtınası” programının konuğu oldu.

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Atun, gündemdeki konuları değerlendirdi.

“HÜKÜMET 7 AYDIR HALKINA HİÇBİRŞEY VEREMEDİ”

UBP’nin 4 kez tek başına iktidar olduğunu, bu süreçten sonra başka bir partinin altında ya da yanında koalisyon partisi olarak hükümet etmenin doğru olmayacağına inandıklarını dile getirdi. Atun, “Ne olursa olsun hükümette olalım mentalitesi ile hareket etmedik’ dedi. Ana muhalefet görevini UBP olarak üstlendiklerini anlatan Atun, hükümeti eleştirerek, 7 ay boyunca iktidarda olan hükümetin halkına hiçbir şey veremediğini savundu.

Atun şöyle devam etti:

“UBP içerisinde 4 yıl boyunca bakanlık tecrübesine sahip 5-6 arkadaşımız var. Kendi alanında başarılı olmuş yeni arkadaşlarımız var. Bu 14 sayısı ile muhalefette yer alan bir parti için avantajdır. Gerek Meclis çalışmalarında gerekse siyasi çalışmalarda halkla hangi alanlarda iletişim kurabileceğimizi edindiğimiz o tecrübenin ışığında yapıyoruz.

7 ay boyunca hiçbir şey yapamayan hükümet bu eksikliklerinden ders çıkarmalıdır. Halkın verdiği fırsatı değerlendirmeli ve halkın arzuladığı hizmeti yapmalıdır. İllaki hükümet olma ısrarımız yoktur. Siyasi konularda çıkmaza girildiği an biz elimizi taşın altına koymaya hazırız.’

“UBP’NİN HEDEFİ BELEDİYE SEÇİMLERİNDE BAŞARI SAĞLAMAKTIR”

DP-UG ile belediye seçimlerinde yaptıkları işbirliğine de değinen Atun, ‘Şu an için odaklandığımız nokta yerel seçimlerde işbirliğidir” dedi.

28 belediye için UBP ve DP-UG’nin tek hedefi vardır. Bu da yapılan işbirliği sonucunda belediyeleri kazanmaktır. Sağ kanatta birliktelik ve farklı stratejilerle hedefe gidiliyor. Net olan nokta, özellikle CTP’nin elinde olan partilerde tek adayla güç birliğine gidilmesidir. Bu kurumsal işbirliği olarak nitelendirilebilir. Kurumsal ittifak yapılmıştır” diyen UBP Genel Sekreteri Atun, şunları söyledi:

“Sayın Özkan Yorgancıoğlu ‘kurumsal olursa bu işbirliği bozulur’ diye kesin söz söylemişti.  Başbakan, sürekli olarak zaman kazanmak adına yapılamayacak sözler sarfediyor. Sayın Başbakan, hükümet ortağına şans verirken sanırım farkında değil ama o hükümetin başı CTP’dir.’

UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, TC İşbirliği Protokolü’ne de değinerek, bu konuda hükümeti eleştir yöneltti

“Hükümetin adına dareform hükümeti dediler. Hükümetin muhalefetteyken söylediği sözler havada kaldı. Elektriğe zam yapıldığında sokaklarda eylem organize ederek, ucu sivri tahtalar getirmişlerdi. Ama bugün Elektriğe %30 zam yaptılar. Yapılan her şey unutuldu ama halk bunları unutmadı. 500 milyon dolarlık yardımın altına imza attılar” diyen Atun, “UBP bu konuların üzerinde etkin bir muhalefet yapabiliyor mu?’ sorusu üzerine şunları söyledi:

“Parti olarak dozumuzu adım adım artırıyoruz. Seçim sürecinde izlediğimiz strateji yavaş yavaş şiddetini artıracak. Vaat edilerek tutulmayan birçok sözü ortaya koyacağız. Zamanı geçirip yapılmayan politikalar yüzünden nasıl zaman kaybettiğini öne süreceğiz.

Geçiciler konusunda bir başarı üretmedik. Bunu başaramadık ve bu en büyük eksikliğimizdi. Birçok siyasetçi buradan rant sağlamıştır. Adalet algısını zedeleyip, herkesin geleceğini karanlıkta bırakıyorlar. DP’nin getirdiği geçicilik mevzuatlarına Meclis’te olumlu oy verdik. Ocak ayı içerisinde yasa tasarısı üzerinde 366 kişinin kadrolanmasını sağlayan bir madde yoktur. Anayasa’daki düzenlemeler için biz UBP olarak referanduma gitmeye hazırız.

Geçici istihdamı yapmayacağız. Bu, siyasetçinin daha geniş alanda değer görmesini sağlar. Vatandaşın ülkeye, devlete ve yönetene inancı yerine gelir.”

Atun, elektrik konusuna da değinerek, Elektrik Kurumu’nun üretim maliyetinin 60 Kuruş’un üzerinde olduğunu, halka ise 46 Kuruş’a satıldığını belirtti. Bu durumun daha fazla sürdürülebilir olmadığını savunan Atun, UBP olarak tahsilatların yapılması için özelleştirilmesi gerektiğini savunduklarını belirtti.

Kamu personelinin maaş, ücret ve diğer haklarını düzenleyen yasaya değinirken de Atun “Bu yasayı mutlu olarak yapmadık” dedi ve şöyle devam etti:

“Ama KKTC Devleti’nin o gün ödeyebileceği maaş o idi. Bu hangi koşullarda ne olduğunun kanıtıdır. Devletinizin milli gelirlerini artırmazsanız maaşları da artıramazsınız. CTP halktan oy isterken ‘Göç Yasası’ diyerek bunu kaldırılacağını söylemişti. Ama bu sözlerini unuttular, halka umut tacirliği yaptılar ve halkı aldattılar. Halkın önünde külahları düşmüştür.”

Bakan iken kendi görev alanı içerisinde birçok önemli noktanın siyasi süreçten ayrılmasını sağladığını kaydeden Atun, bu konuda şunları söyledi:

“Elektrik Kumru’nda 50 kişi geçici olarak çalışıyordu. Biz bunları partizanlık yapmayarak kadroladık. Partizanlık yapmış olsaydık bunu yapmazdık. Kendi dönemimde Elektrik Kurumu’na istihdam yapıldı. Önce münhal çıktı ve sonra sınav yaptık. Serbest Liman’da işçi alımı gerçekleşirken isim isim değil münhal ile aldık.

Hibe başvurularının değerlendirmesini bağımsız ajanslarca yapılmasını sağladım, başvuru sahipleri projelerinin aldığı puan doğrultusunda sıralamaya tabi olarak hak sahibi oldular. Aralarında farklı partilerde aktif görevler alanlar vardı.

Kendi yetki alanındaki değerlendirme süreçlerini şeffaflaştıran, adil hale getiren, siyasi tesirden uzaklaştıran Sunat Atun’u partizan ilan etmeye çalışıyorlar.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.