1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMIYOR, ÜMİT VERMİYOR...
HÜKÜMET BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMIYOR, ÜMİT VERMİYOR...

HÜKÜMET BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMIYOR, ÜMİT VERMİYOR...

hükümetinin toplumun beklentilerini karşılayamadığını, ileriye yönelik olarak da ümit vermediğini savundu.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler- Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG-DP/UG) koalisyon hükümetinin toplumun beklentilerini karşılayamadığını, ileriye yönelik olarak da ümit vermediğini savundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Harmancı, hükümetin bir iki yasa dışında, esaslı konularda somut adım atmadığını, ortaklar arasındaki kavga ve uyuşmazlık nedeniyle doğru dürüst çalışma bile yapılmadığını ileri sürdü.

Harmancı, siyasi, ekonomik ve toplumsal yaşama dokunması öngörülen, seçim dönemi boyunca ısrarla iktidar olmaları halinde üzerine gidecekleri ve değişiklikleri ivedi şekilde yapacaklarının sözünü verdiklerini öne sürdüğü “Anayasa, Seçim ve Halkoylaması Yasası”, “Siyasi Partiler Yasası”, sivilleşme-demokratikleşme, kamu-hukuk reformu, yolsuzlukların üzerine gidilmesi gibi konularda ilerleme kaydedilmediğini  de iddia etti.

Mehmet Harmancı, hükümet ortakları CTP/BG ile DP/UG’nin “kendi aralarında yaptıkları kavgalara harcadıkları zamanı, toplum yararına olacak çalışmalara ayırmış olmaları halinde", bugün çoğu konuda ilerleme sağlanmış olacağını da ifade etti ve hükümetin bir bütün olarak hareket etmediğini, bunun da halka olumsuz anlamda yansıdığını savundu.

Harmancı “Ortaklar küs, vatandaş ise mağdur” dedi. Ortaklar arasındaki uyumsuzluğun Kıbrıs Sorunu bağlamında da kendini hissettirdiğini ileri süren Harmancı, “Ortada sanki kendi gölgelerinden korkan ve tamamen parti içi dengelerle harekete eden bir hükümet yapısı var” dedi.

Hükümetin toplum nezdinde “zam” ve  “atama”  hükümeti olarak adlandırıldığını da iddia eden Harmancı,  kaybedilen her dakikanın ülkenin geleceğinden çalındığını belirterek, hükümetin tahammül sınırlarını zorladığını ifade etti.

Her iki partinin de farklı siyasal geleneklerin temsilcisi olduğunu belirten Harmancı, “Emek mücadelesi, emeğin korunması, demokratikleşme ve sivilleşme konularında CTP’den beklentilerle, DP’den beklentilerin eşit olmadığı ortadadır, daha düne kadar aynı haklar için sokakta birlikte mücadele ettiğimiz CTP’nin, gerek Göç Yasası, gerekse de somut adımlar konusunda her atmadığı adım, mücadele arkadaşlarına ve tüm topluma yönelik bir ihanet olarak algılanacaktır” dedi.

Harmancı, Anayasa, Siyasi Partiler ve Seçim ve Halk Oylaması yasaları başta olmak üzere, sivilleşme ve demokratikleşme konularında atılacak her türlü adıma TDP olarak katkı koymaya hazır olduklarını da kaydetti ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Başta geçici 10. maddenin kaldırılarak Anayasa’nın değiştirilmesi, polisin sivile bağlanması, milletvekili transferlerinin yasaklanması, ülke genelinde tek liste halinde seçime gidilmesi konularında TDP’nin net görüşleri var. 162. maddenin değiştirilerek halkın referandum hakkının elinden alınmasına ise kesinlikle karşıyız”.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.