1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMET BET OFİSLERİNİ KAPATMALI...”
“HÜKÜMET BET OFİSLERİNİ KAPATMALI...”

“HÜKÜMET BET OFİSLERİNİ KAPATMALI...”

Buraların kumarhaneden hiç bir farkı kalmadı;

A+A-

ZAROĞLU: “HÜKÜMET RADİKAL KARARLAR ALARAK, BET OFİSLERİ KAPATMALI...”

KKTC Hataylılar Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, bet ofislerin ülkenin kanayan yaralarından biri haline geldiğini ifade ederek, “Buraların kumarhaneden hiç bir farkı kalmadı” dedi.

Zaroğlu, geçtiğimiz günlerde 16 sivil toplum örgütü ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla “Bet Salonları Kapatılsın veya Casinoların İçine Alınsın” eylemi yaptıklarını anımsatarak, eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

Bertan Zaroğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin radikal kararlar alarak bet ofisleri kapatmasını istedi.

Zaroğlu, “En kötü ihtimalle bir devlet politikası belirlenmeli, bet ofisler mahalle aralarından kaldırılmalı, açılma ve işletme şartlarıyla ilgili yeniden düzenleme yapılmalı. Birileri zengin olacak diye devlet eliyle gençlerin ve ülke insanının kanına daha fazla girilmesin” dedi.

KKTC’nin eğitim ve turizm adası olduğunu ancak her köşe başında bet ofis açıldığını savunan Zaroğlu, adanın “kumar adası” şeklinde anılmaya yüz tutuğunu öne sürdü.

Zaroğlu, hem eğitim için KKTC’ye gelen gençlerin, hem de ülke insanının bet ofislerinden olumsuz etkilendiğini savunarak şu iddialara yer verdi:

“Edindiğimiz bilgilere göre, KKTC genelinde 81 bet ofisi bulunmaktadır. 2014 yılında bu ofislerden Gelir ve Vergi Dairesi’ne 12 milyon 845 bin 200 Dolar, Spor Dairesi’ne ise 7 Milyon 900 bin Euro kaynak aktarıldı.

Vergi olarak ödenen rakamlar aslında bahse konu olan kaosun ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu kadar kısa sürede yaklaşık 25 milyon dolar vergi ödeyen bet ofisler halkın cebinden ne kadar para sömürüyor, bunu düşünün.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.