1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. HÜKÜMET BİR ŞEYLER YAPMALI
HÜKÜMET BİR ŞEYLER YAPMALI

HÜKÜMET BİR ŞEYLER YAPMALI

Vatandaşlar, dövizde yaşanan yükselmeye dayanacak güçleri kalmadığını söyleyerek, ülkeyi yönetenlere bir kez daha çağrı yaptı:

A+A-

Dövizin, TL karşısında yaşanan yükselişi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten vatandaşlarımız, hükümetin mutlaka bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti. Ülke genelini olumsuz yönde etkileyen, dövizdeki çıkış karşısında direnecek güçlerinin kalmadığını aktaran vatandaşlar, her gün daha geriye gittiklerini söyledi. Yeni yıla olumsuzluklar ve umutsuzluklarla başlandığını aktaran vatandaşlarımız, “Yılın ilk ayı böyle geçtiyse ileriki aylarda nasıl olur düşünmek istemiyoruz” diyerek, yetkililerin dövizin yükselişi karşısında mutlaka tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Ülkede maaşların TL olmasına karşın her şeyin döviz kuru üzerinden hesaplanmasının adil olmadığına vurgu yapan bir vatandaş, eğer değişim yapılacaksa ülkede kullanılan paranın tamamen TL olmasını, ya da tamamen Euro’ya geçişmesini istedi.

Hükümetin döviz borçlarına yardım ve müdahalesinin şart olduğuna vurgu yapan bir başka vatandaş ise, ülkenin durumunun tahmin edilenden kötü olduğunu dile getirdi. Hükümet yetkililerinin duruma müdahale etmemesi halinde insanların göçe başlayacaklarını belirten vatandaş, bunun kaçınılmaz son olacağını söyledi.

Ne dediler?

Sezgin Türe

“Dövizin yükselmesi bizi her geçen gün geriye ve iflasa sürüklüyor. Borçların nasıl ödeneceğini bilmiyorum. Aldığımız maaşlarla geçinemiyoruz. Yeni yıla olumsuzluk ve umutsuzluklarla başladık, umarım böyle gitmez. Yetkililerin biraz halkı düşünüp dövize çare bulmasını istiyorum.”

İlker Göl

“Dövizin bir anda bu şekilde fırlaması bizi mahvetti. Marketlerdeki fiyatlar arttı, her şey daha pahalı oldu. Bir araç alırken Euro ya da Sterlin ödemek zorundayız. Biz TL ödeniyoruz bu hiç adil değil. Eğer bir değişim yapılacaksa ya her şey TL olsun ya da Sterlin, Euro. Kira fiyatları kontrolden çıktı. Sabitlensin ya da TL’ye geçelim. Her geçen gün daha kötü oluyoruz.”


Selda Dereci

“Dövizin bu şekilde artmasına karşı sessiz kalanlar, halkın durumunun farkında değil sanırım. Bizi göçe zorluyorlar. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Hükümetin bu konuya müdahale etmesi gerekli.”

Mustafa Çalışkan

“Dükkan kiram altı ay önce 1200 TL olarak geliyordu şimdi dövizin artmasıyla 2000 TL civarı oldu. Gelirler her geçen gün daha da düşüyor. Bu ülkede TL kazanıyoruz, taksitler de TL olsun, biz de hesabımızı bilelim. Ben eğlence sektöründe çalışıyorum. Eskiden insanlar eğlenmek için içerdi, şimdi dertlerinden içiyor. Kıbrıs meselesi bence artık bitmeli. Türkiye’ye bağlanacaksak bağlasınlar ya da Rum tarafıyla anlaşalım. Başka bir kurtuluş yolumuz yok. Ya AB, ya da Türkiye.”

Hasan Çakmak

“İthalat işiyle uğraşıyorum ve sanırım döviz en çok bu sektörü etkiledi. Çünkü ürün değerine neredeyse iki katı fiyat veriyoruz ve bir o kadar da vergi ödüyoruz. Türkiye’den bile mal alırken bize Euro bazında satıyorlar. Devlet bu konuya bir el atmalı veya KDV’lerden biraz fedakarlık yapmalı. Artık bir şeyler belli olmalı. TL’ye dönelim ya da Euro’ya geçelim. Bu şekilde devam ederse küçük esnaf iflas eder.”

İbrahim Ağın

“Dövizdeki yükselme hepimizi etkiledi. Alım gücümüz zayıfladı. Cebimizdeki para erimeye başladı. Emekliyim. Eskiden aldığım para 500 Sterline denk geliyordu, şimdi 300 Sterlin. Dövizle ilgili alışverişlerde fiyatlar nedense düşmüyor. Hükümet döviz borçlarına yardım ve müdahale etmeli. Yardım edilmezse, insanlar ya göçe ya da intihar etmeye başlayacak.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.