1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMET EKONOMİK PROTOKOLE KARŞI ÖNGÖRÜLERİNİ ORTAYA KOYMALI”
“HÜKÜMET EKONOMİK PROTOKOLE KARŞI ÖNGÖRÜLERİNİ ORTAYA KOYMALI”

“HÜKÜMET EKONOMİK PROTOKOLE KARŞI ÖNGÖRÜLERİNİ ORTAYA KOYMALI”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümete; ülkede en öncelikli konu olan ekonomiyi tüm alanlarıyla ele alması, üzerinde düşünmesi, karar üretmesi ve plan projeler ortaya koyması çağrısında bulundu.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “HÜKÜMET EKONOMİK PROTOKOLE KARŞI ÖNGÖRÜLERİNİ ORTAYA KOYMALI”

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümete; ülkede en öncelikli konu olan ekonomiyi tüm alanlarıyla ele alması, üzerinde düşünmesi, karar üretmesi ve plan projeler ortaya koyması çağrısında bulundu.

Özgürgün, hükümetten, Türkiye ile imzalanan 2013-2015 Ekonomik Protokol ile ilgili öngörü ve düşüncelerini de ortaya koymasını istedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Günay Çerkez başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul ederek, görüştü. Özgürgün’e UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da eşlik etti.

Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez görüşmede, iş dünyasının, UBP’nin Meclis’te sergilediği seviyeli, olgun ve yapıcı muhalefet görevini takdir ettiğini belirterek, bu yapıcı tutumun ülke için önemine dikkat çekti.

Çerkez, ülke sıkıntılarının ekonomiye dayalı olduğunu ancak siyasetin daha ön planda olduğunu ifade ederek, ekonomik çalışma ve gelişmelerin daha öncelikli olması gerektiğini kaydetti ve örnek olarak Güney Kıbrıs’ı gösterdi.

Ülkenin üretken ve çalışkan olmakla birlikte kendi ayakları üzerinde durabileceğine dikkat çeken Çerkez, ekonominin iyiye gidebilmesi için verimli bir kamuya ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti ve kamuda gerekli olan reform, çalışma saatleri düzenlemesi gibi çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Çerkez, örneğin kamudaki veznelerin çok erken kapattığını ve devletin gelirden yoksun kaldığını ifade ederek, 15.30’da kapanan devlet dairelerinde veznelerin 12.00’de kapatılmaması gerektiğini vurguladı.

Ülkede yaşanan seçim ve gelişmelerden dolayı son bir yıldır ekonomide ciddi bir durgunluğun yaşandığına işaret eden Çerkez, şimdi de önlerinde hükümetin büyük ortağı CTP-BG kurultayı, yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna dikkat çekerek, ana muhalefetten beklentilerinin; hükümeti ekonomik konuların iyileştirilmesi için zorlaması olduğunu söyledi.

Çerkez, ülkenin rekabet edebilirlikte de çok geriye düştüğünü ifade ederek, ekonominin iyiye gitmesi için hükümette olduğu gibi muhalefette de UBP ile iyi işbirliğini sürdüreceklerini kaydetti.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, ekonominin, yaşamın temeli olduğuna işaret ederek, ekonominin her zaman en başta geldiğini, bu yüzden ülkede ekonomi ile ilgili iyi bir bilinç oluşturulması gerektiğini belirtti.

Özgürgün, siyasi partilerin başarıyı sadece siyaset üzerinden gördüğünü, bu yüzden bu dönemde bunu değiştirmek için çalışacaklarını ifade ederek, bu konuda hükümete de destek vereceklerini söylediklerini ancak hükümetten 5 aydır ekonomi ile ilgili bir çalışma görmediklerini söyledi.

Ülke gündeminin ekonomi dışında her şeyle meşgul olduğunu ancak önceliğin ekonomide olması gerektiğini ifade eden Özgürgün, elektriğin de ekonominin birinci noktasında yer aldığına dikkat çekti.

Ekonomiye gereken önemin verilmemesi durumunda geriye dönüşün çok zor olacağına ve ekonomiye siyasi önyargı ile yaklaşılamayacağına dikkat çeken Özgürgün, bu yüzden hükümetin bir an önce toparlanması ve ekonomiye önem vermesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.