1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “...HÜKÜMET ELİNİ ÇABUK TUTMALI”
“...HÜKÜMET ELİNİ ÇABUK TUTMALI”

“...HÜKÜMET ELİNİ ÇABUK TUTMALI”

Cumhuriyet Meclisi toplandı: Tatar, hükümetin ekonomik programda hangi konuda revize yapılacağını açıklamadığını söyledi.

A+A-

TATAR: “PROTOKOLDE ÖN GÖRÜLENLERİ YAPMA KONUSUNDA HÜKÜMET ELİNİ ÇABUK TUTMALI”

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Meclis Genel Kurulu’nda son ekonomik gelişmelerle ilgili konuşmasında, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın ekonomik programla ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Tatar, hükümetin ekonomik programda hangi konuda revize yapılacağını açıklamadığını söyledi.

Devletin iç borcunun 3 milyar 330 milyon TL olduğunu açıklayarak, hükümeti dönemlerinde bu konuda çeşitli tedbirler alındığını ve bunların devam ettirilmesi gerektiğini belirten Ersin Tatasr, özellikle TC’yle imzalanan ekonomik protokolün hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İhtiyat sandığının 1.1 Milyar TL üzerinde devletten alacağı olduğunu anımsatan Tatar, o borcun her geçen gün büyüdüğünü, protokolde ön görülenleri yapma konusunda hükümetin elini çabuk tutması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Tatar Elektrik Kurumu’nun 400 milyon TL civarında borcu olduğunu ve sürekli zarar eden bu kurumun düze çıkması için protokoldeki maddelerin hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

Bu tür konularda halkı bilgilendirmenin zorunlu olduğunu dile getiren Tatar, ekonomik programla ilgili sürekli eleştiri yapıldığını ancak hükümetin en azından halka neyi revize edeceğini açıklaması gerektiğini kaydetti.

Tatar, protokolde ön görülen kaynakların kullanılması için yapılması gereken prosedürlerin de yerine getirilmediğini ve konuyla ilgili herhangi bir hareket olmadığını iddia ederek, bu konuların kendilerini tedirgin ettiğini belirtti.

Eleştirileri yanıtlayan Maliye Bakanı Mungan, Atun’un veTatar’ın değerlendirmelerine teşekkür etti. Mungan, maliyenin her türlü tedbirini alındığını kaydetti.

Merkez bankasının KKTC finans piyasasının amiral gemisi olduğunu kaydeden Mungan, sürekli istişare içerisinde yapılacak açılımları değerlendirildiklerini ve meclis çalışmalarının de bu yönde devam ettiğini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.