1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI; İLK DURAK UBP
HÜKÜMET GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI; İLK DURAK UBP

HÜKÜMET GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI; İLK DURAK UBP

CTP - BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, beraberindeki heyet ile siyasi partilere ziyaret başlattı. Talat'ın ilk durağı UBP oldu;

A+A-

 

CTP - BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, beraberindeki heyet ile siyasi partilere ziyaret başlattı. Talat'ın ilk durağı UBP oldu.

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Mehmet Ali Talat ve beraberindeki heyet bu sabah saatlerinde hükümet kurma çalışmaları kapsamında hazırladıkları hükümet programı taslağını görüşmek üzere Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ü ziyaret etti.

Görüşme öncesinde konuşan Talat; “Yeni bir hükümet arayışı var. Ben Özkan Bey'den bize zaman kazandırması adına istifa etmemesini istemiştim. Ama herhalde Özkan Bey, Cumhurbaşkanı adaya geldiğinde istifa edecek. Yaşanan sorunları çözebilecek bir hükümet arayışı vardır. Bunun için her yönü ile bütün olabilecek bir hükümet, reform hükümeti olmalı. Bizler müzakerelerde esas teşkil edebilecek bir metin hazırladık” dedi.

“Hükümet konfederasyon değil federasyon şeklinde olmalı”

CTP Genel Başkanı Talat kurulacak olan hükümetin konfederasyon şeklinde değil federasyon şeklinde olması gerektiğini söyleyerek, “O bakanlık senin, bu bakanlık benim olmasın. Bir parti ötekinin bakanlığı ile ilgili görüş ve eleştiri iletebilsin” dedi.

Görüşme öncesinde basına konuşan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise reform hükümetine ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek “Muhalefet olarak geçtiğimiz dönemde görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Yapıcı bir muhalefet yapmaya çalıştık. İfade ettiğiniz gibi reform hükümeti oluşacaksa muhalefette de olsak hükümette de olsak destek olacağız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.