1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET 'GÜVENOYU' ALDI
HÜKÜMET 'GÜVENOYU' ALDI

HÜKÜMET 'GÜVENOYU' ALDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG-DP/UG) koalisyon hükümeti için güven oylaması gündemiyle toplandı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG-DP/UG) koalisyon hükümeti için güven oylaması gündemiyle toplandı.

Cumhuriyet Meclisi, Sibel Siber başkanlığında saat 10.00’da toplandı. Toplantıda ilk olarak 16 Eylül’den itibaren, resmi tatil günleri hariç Meclis’in Pazartesi ve Perşembe günleri saat 10.00’da toplanmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Meclis yaz tatilinin kısaltılmasına ilişkin karar onaylandı.

Ayrıca bu sabah toplanarak başkan ve başkan vekillerini seçen meclisin sürekli komiteleriyle ilgili görev dağılımları da milletvekillerinin bilgisine getirildi.

Geçen dönemden kalan ve kadük olan yasalarla ilgili bilgi verilmesinden sonra güven oylamasına geçildi.

Hükümetinin Bakanlar Kurulu güvenoyu aldı

Oy dağılımları şöyle:
Kabul 32
Ret 16
2 kişi katılmadı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümeti Cumhuriyet Meclisi’nde güvenoyu aldı. 32 milletvekili kabul, 16 milletvekili ret oyu kullanırken, 2 milletvekili de oylamaya katılmadı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG-DP/UG) koalisyon hükümeti Cumhuriyet Meclisi’nde güvenoyu aldı.

Meclis’in bugünkü toplantısında 32 milletvekili kabul, 16 milletvekili ret oyu kullanırken, 2 milletvekili de oylamaya katılmadı.

Oylamanın ardından sonucu açıklayan Meclis Başkanı Sibel Siber, yeni hükümeti kutlayarak başarı dilerken, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.