1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''HÜKÜMET HALKIN SİNİR KAT SAYISINI YÜKSELTİYOR''
''HÜKÜMET HALKIN SİNİR KAT SAYISINI YÜKSELTİYOR''

''HÜKÜMET HALKIN SİNİR KAT SAYISINI YÜKSELTİYOR''

Hükümet halkın sinir katsayısını yükseltiyor;

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, güçlü bir Türkiye ile iyi ilişkilerin Kıbrıs Türkü için büyük şans olduğunu vurguladı.

UBP’den verilen bilgiye göre Özgürgün, bu sabah katıldığı bir televizyon programında, soruları yanıtladı.

Özgürgün, temel vizyonunun sürdürülebilir bir ekonomik yapı olduğunu söyleyerek yola çıkan, ancak hizmet temelinde kurulmayan Yorgancıoğlu hükümetinin ülkeyi ileriye taşımasının mümkün olmadığını  kaydetti.

Ülke sorunlarının çözümüne ilişkin olumlu hiçbir adım atamayan hükümetin, sorunları gizlenmeyi tercih ettiğini ya da tutamayacağı sözlerle zaman kazanmayı tercih ettiğini savunan Özgürgün, Başbakan’ın her söyleminin birkaç gün sonra belgelerle yalanlandığını ve bunun olağan sayıldığını ifade etti.

Ülkede yaratılan durumu başarı olarak göstermeye çalışan hükümetin halkın sinir katsayısını yükselttiğini iddia eden Özgürgün,  en yakın sürede geri alınacağı sözü verilen yüzde 30’luk elektrik zammındaki indirimin vatandaşla alay etmekten başka bir şey olmadığını bildirdi.

Dünya petrol fiyatlarındaki düşüşü elektrik fiyatlarına yansıtmayan hükümetin KKTC halkından 15 milyon TL çaldığını da savunan Özgürgün, çalışanların ücretlerine yansıttıkları hayat pahalılığını ise “komedi” olarak niteledi.

“Kurulduğu günden bugüne derin krizlerle boğuşan, halkın beklentilerine olumlu yanıt veremeyen Özkan Bey’in suni direncinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası kırılacağı ve görevi bırakmak zorunda kalacağı açıktır” diyen Özgürgün, UBP’nin ülke yararına atılacak her adımı tereddütsüz atacağını ve atmaya hazır olduğunu ifade etti.

Özgürgün, Anavatan Türkiye ile ilişkilerin her zaman en üst düzeyde tutulması, her alanda atılacak adımlarda karşılıklı istişare ve görüş birliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, KKTC’nin Türkiye’den gördüğü karşılıksız maddi ve manevi desteği dünyanın hiçbir halkının göremediğini belirtti.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, Kıbrıs Türk halkı için büyük şanstır. Bu gerçeği görmemek ya da göz ardı etmek mümkün değildir.

UBP yetkili kurulları tabanın sesini dinleyerek, Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin doğal lideri Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı alarak yola çıkmıştır. Ulusal Birlik Partisi’ne göre, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının savunulması, egemenliğinin ifadesi olan devletinin varlığının korunması görevini de üstlenecek liderinin, inanç, bilgi, beceri ve deneyim sahibi olması esastır.

Bazı çevrelerin halen daha Rum-Yunan zihniyetini anlamadıklarını ya da ‘barış’ kelimesini siyasi varlık nedeni olarak benimsediklerini üzülerek izlemekteyiz. Kıbrıs’ı ‘Helen Adası’ görenlerin hayalci zihniyeti yaklaşık iki asırdır sürmektedir ve değişmemiştir. Bunu duymak için Yunan Başbakanının yanına kadar gitmeye gerek yoktur.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.