1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET KURULMADAN MAHKEMELİK OLDU!
HÜKÜMET KURULMADAN MAHKEMELİK OLDU!

HÜKÜMET KURULMADAN MAHKEMELİK OLDU!

Buda oldu!

A+A-

Cumhurbaşkanı Akıncı yeni hükümeti kurması için siyasi partilerle görüşmelere bugün başlıyor. Yeni Hükümetin önünde mali sorunların yanında şimdi de Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneğinin mahkemesi olacak. 

Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği, “eşdeğer haklarının verilmesini sağlamadığı, usulsüz bir takım uygulamaları sürdürdüğü” gerekçesiyle hükümet aleyhine hukuki süreç başlatacağını duyurdu. 

Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği, bu konuda yarın saat 11.00’de Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Genel Merkezi’nde eşdeğercilerin katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini, tüm eşdeğercilerin bu toplantıya davetli olduğunu bildirdi. 
Hiç tazmin edilmemiş 5 bin, kısmen tazmin edilmiş 3 bin dosya sahibi bulunduğunu belirten dernek yönetimi, yaklaşık 60 bin eşdeğercinin mülkiyet hakkının devlet eliyle gasp edildiğini savundu. 

Dernek Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, bu konuda hukuka aykırı uygulamalar olduğunu öne sürdü, bunların iptal edilmesini, görev ihmali ve yasa dışı işlem yapanlar hakkında yasal kovuşturma başlatılmasını ve hukuk kuralları temelinde eşdeğer hakkının iade edilmesini talep etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.