1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HÜKÜMET OCAK AYINDA BOZULABİLİR"
"HÜKÜMET OCAK AYINDA BOZULABİLİR"

"HÜKÜMET OCAK AYINDA BOZULABİLİR"

‘taviz yok’ kararı hükümetin sonunu getirecek;

A+A-

 

UBP Milletvekili Zorlu Töre, CTP Parti Meclisi’nin UBP ile görüşmeden Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konularında aldığı ‘taviz yok’ kararının hükümetin sonunu getireceğini ifade etti. Töre, “Ocak ayında hükümet bozulabilir” dedi.

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

UBP Milletvekili Zorlu Töre, suyun yönetimi ve işletmesi konularında ortaya çıkan kriz ve CTP – UBP Hükümeti konularında değerlendirmelerde bulundu.

Ada TV’de Gözde Bekir’in hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan Töre, CTP’nin su konusunda önce UBP ile konuşması gerektiğine vurgu yaparak, geçtiğimiz gün CTP Parti Meclisi’nin bu konuda aldığı ‘taviz yok’ kararının hükümetin sonunu getirebilecek bir karar olduğunu söyledi.

CTP’nin suyun yönetimi ve işlemesi konularında ‘ben ne dersem o olur’ yaklaşımında olduğunu belirten Töre, Türkiye ile konuşularak en uygun formülün bulunması gerektiğini kaydetti.

“CTP ile koalisyona hep karşıydım, dünya görüşlerimiz farklı”

Töre şöyle konuştu:

“Yeni yılla beraber kriz başlar demiştim nitekim gidişat öyle gibi... Ocak ayında hükümet bozulabilir diye düşünüyorum...

Hükümette eşit ortaklık yok. CTP Genel Başkanı UBP'yi payende olarak görüyor...

Ben CTP ile koalisyona hep karşıydım. Türkiye'ye "anavatan" bile demeyen bir parti… Dünya görüşlerimiz, bakış açılarımız farklıdır.”

“13. Maaş Ocak ayına kalabilir”

Kamu çalışanlarının 13. Maaş ödemelerinin de Ocak ayına kalabileceğini anlatan Töre, çiftçiler, hayvancılar gibi ödenemeyen bir sürü kesim olduğunu ifade etti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.