1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMET ODAMIZA KARŞI DÜŞMANCA VE BÖLÜCÜ BİR TUTUM SERGİLİYOR”
“HÜKÜMET ODAMIZA KARŞI DÜŞMANCA VE BÖLÜCÜ BİR TUTUM SERGİLİYOR”

“HÜKÜMET ODAMIZA KARŞI DÜŞMANCA VE BÖLÜCÜ BİR TUTUM SERGİLİYOR”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) Oda Meclisi, Hükümet’in Oda’ya karşı düşmanca ve bölücü bir tutum sergilediğini oybirliğiyle karara bağladı.

A+A-

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, Oda Meclisi’nin kararı, bugün yayımlanan basın açıklamasıyla kamuoyunun bilgisine getirildi.

Oda Başkanı Hürrem Tulga toplantıda yaptığı açıklamada, ekonominin kalkınmasını hızlandırmak, gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla oluşturulan “Reel Sektör Danışma Kurulu” ve “Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu”nda ülke ekonomisinin önemli aktörleri KTEZO yanında Kıbrıs Trük İnşaat Müteahhitler Birliği ile Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin temsil edilmesine Hükümet’in ihtiyaç duymadığını belirtti.

“Bu kurullar ülke ekonomisi için çalışacaksa, ekonominin aktörleri neden bu kurullarda yer almıyor” sorusunu yönelten Tulga, bu sorunun yanıtının hükümet edenlerin halkın yararını gözetmediğini, halkın örgütlülüğünü dağıtma emellerinin ortaya koyarak kendi siyasi çıkarlarını ön planda tutma çabası içerisinde olduğunu iddia etti.

Tulga, Ticaret Odası, Sanayi Odası ile Otelciler Birliği’ne Hükümet tarafının çoğunlukta olduğu bu kurulları reddetme çağırı yaptı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.