1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMET PROGRAMI MECLİS GENEL KURULU’NDA OKUNACAK
HÜKÜMET PROGRAMI MECLİS GENEL KURULU’NDA OKUNACAK

HÜKÜMET PROGRAMI MECLİS GENEL KURULU’NDA OKUNACAK

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanacak.Cumhuriyet Meclisi Başkanlığına dün seçilen Sibel Siber başkanlığında saat 10.00’da başlaması beklenilen ilk toplantıda, hükümet programı okunacak.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanacak.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığına dün seçilen Sibel Siber başkanlığında saat 10.00’da başlaması beklenilen ilk toplantıda, hükümet programı okunacak.

30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunulan ve onaylanan CTP/BG-DP/UG Koalisyon hükümetinin listesi 31 Ağustos’ta Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuş; 2 Eylül’de yeni bakanlar görevlerini devralmıştı.

Anayasa’ya göre, Bakanlar Kurulu’nun programı, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyor.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından iki tam gün sonra görüşmeler başlayacak ve görüşmeler bittikten iki tam gün sonra da oylama yapılacak. Anayasa’ya göre güvenoyu alan Bakanlar Kurulu’na karşı, güven oylamasından sonra üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemiyor.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.