1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HÜKÜMET SUSSUN VE İCRAAT YAPSIN"
"HÜKÜMET SUSSUN VE İCRAAT YAPSIN"

"HÜKÜMET SUSSUN VE İCRAAT YAPSIN"

"Hükümet sussun ve icraat yapsın"

A+A-

Gözde Akben Bekir’in Ada TV’deki Günaydın Ada programına katılan Prof.Dr Kudret Özersay hükümete çağrıda bulunarak konuşma yerine icraat yapmaya çağırdı.

Kıbrıs Postası – Ulaş Barış

Özersay,  “hükümet sussun ve icraat yapsın. Siyaset kurumuna duyulan güvensizlik ne takvimli hükümet programı ne de meclis konuşmaları ile yeniden tesis edilebilir. Bu güven ancak elle tutulur icraatlar sayesinde tesis edilebilir” diye konuştu.

“Mecliste en az 4 başbakan var”

Şu anda meclis en az 4 tane başbakanlı bir yapı bulunduğunu da belirten Özersay,  “sayabildiğim sayı bu. Bir de bunlara bakanlık yapanları da eklerseniz şu an elimizde son derece tecrübeli bir meclis vardır. Bu kadar tecrübeli bir meclisten icraat bekliyoruz” diye konuştu.

Hükümetin ‘geniş tabanlı’ olduğuna dair söylemlerin doğru olduğunu düşünmediğini söyleyen Özersay “hükümet geniş tabanlı diktesi yapılıyor ancak bence bunu Türkiye dahil kimse yapmasın. Hükümete karşı değilim, güzel şeyler başarmasını diliyorum ancak hükümetin ‘tabanlara’ yayılacak kadar geniş olmadığı ortada” dedi.

“Yeni siyasi oluşum ihtimal dışı değil”

Yeni bir siyasi oluşumun sinyallerini de veren Özersay, şartlar oluştuğu taktirde bunun gerçekleşebileceğini söyledi.

Özersay “yeni bir siyasi oluşum ihtimal dışı değildir. Hiçbir zaman parmağımın ardına saklanmadım, bu konulara açık cevap verdim. Bence yeni hükümet verdiği sözlerin %50’sini yapmayı başarsa bu ülkede yeni bir oluşuma ihtiyaç kalmaz. Benim derdim memleketin düzelmesidir” dedi.

“Müzakerelerdeki olumlu havayı destekliyorum”

Kıbrıs konusunda da açıklamalar yapan Özersay yaratılan olumlu havayı desteklediğini ve sürmesi gerektiğini söyledi.

“Ancak süreci doğru açıklamalarla, somut ilerlemelerle olumlamak en iyisidir. Yoksa beklentileri yükseltip sonra da hayal kırıklığı yaşatmak hiç doğru bir şey olmaz” diyen Özersay Kıbrıs Türk halkının bu türden hayal kırıklıklarını çok yaşadığını söyledi.

“Anlaşma Kıbrıs Rumların da hakkını gözetmeli”

Kendisin süreçle ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Özersay “gündeme gelecek, hakkımızı koruyan, siyasi eşitliğimizi gözeten bir anlaşmayı ben bizzat arazide gidip insanlara anlatacağımı söyledim, bunun taahhüdünü verdim. Ancak sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların da haklarını gözeten bir anlaşma olmalıdır zira tek tarafın, bu biz olsak da, haklarını savunan bir anlaşma sürdürülebilir olmaz. Ortada bir yerde buluşabilmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kendi açıklamalarını “malum çözüm karşıtı çevreler harekete geçti” diye tanımlamasını talihsizlik olarak niteleyen Özersay çözüm sürecinin kimsenin tekelinde olmadığını belirtti.

“Çözüm kimsenin tekelinde değil”

Özersay “bu memlekette, KKTC’yi sevdiğini söyleyerek siyaset yapan ancak kendinden başkasına yarar sağlamayanlar vardır. Ayni şekilde çözüm siyaseti yapan ve bundan nemalanan kesimler de vardır. Çözüm kimsenin tekelinde değildir. Ben de çözümü savunuyorum ve konuların özüne ilişkin açıklamaları yapmam son derece doğaldır” diye konuşan Özersay açıklamalarına devam edeceğini belirtti.

“Bu ülkede yıllardır insanları çözüm istiyoruz dediklerinde ‘vatan haini, Rumcu’ diye yaftaladılar, hayatlarını zehir ettiler. Şimdi ben konuşup, bunca yıllık müzakere birikimim bağlamında bazı noktalara açıklık getirmeye çalıştım diye ‘çözüm karşıtı’ yaftası yapıştırılmaya çalışılmaktadır. Bunlara gülüyorum” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.