1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HÜKÜMET ÜRETİCİLERİ KADERİNE TERK ETTİ"
"HÜKÜMET ÜRETİCİLERİ KADERİNE TERK ETTİ"

"HÜKÜMET ÜRETİCİLERİ KADERİNE TERK ETTİ"

TDP GENEL BAŞKANI ÖZYİĞİT, YAYLA’YI ZİYARET ETTİ

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, zamlarla vatandaşların hayatını dar ettiğini iddia ettiği hükümetin, üreticileri de kaderine terk ettiğini savundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, üreticilerin; dövizdeki kur  artışına  bağlı olarak maliyetlerin artması ve alacaklarının ödenmemesi nedeniyle zor günler yaşadıklarını ifade etti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, partisinin Güzelyurt ilçe yönetiminden bir heyetle Yayla köyünü ziyaret etti.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Özyiğit,  narenciye sezonu açılmasına rağmen, ürün bedellerinin belirlenmemesini eleştirdi.

CTP-BG ile DP-UG  hükümetini “zam ve atama” hükümeti olarak nitelendiren Özyiğit, tasarruftan bahseden hükümetin bürokrat atamalarına devam ettiğini ifade etti.

Hükümet ortaklarının ilk günden beri kavga ettiklerini söyleyen  Özyiğit, “Anlaştıkları tek ortak nokta zamlar ve atamalar olmuştur” dedi.

Özyiğit, hükümetin “birçok konuda olduğu gibi, ekonomik paket konusunda da sözünü tutmadığını” iddia ederek  bunun da yapılan son anlaşmayla ortaya çıktığını,  CTP’nin ekonomik paket konusunda halkı hayal kırıklığına uğrattığını  söyledi.

Kıbrıs sorununa değinen Özyiğit, müzakere sürecinin başlamasına ilişkin tıkanıklığın aşılması için  iki tarafa da sorumluluk düştüğünü ifade etti.

“Her iki tarafa da samimiyetten yoksun tavırları sonlandırarak, sürecin önünü açma” çağrısında bulunan Özyiğit, “Liderler sürecin önünü açmalıdırlar. Aksi halde, Genel Sekreter iki lideri karşısına alıp kelime oyunlarına son verecek ve görüşmeleri başlatacak” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.