1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HÜKÜMET 'YASADIŞI TAPU DEVRİNİ' ARAŞTIRMALI”
"HÜKÜMET 'YASADIŞI TAPU DEVRİNİ' ARAŞTIRMALI”

"HÜKÜMET 'YASADIŞI TAPU DEVRİNİ' ARAŞTIRMALI”

KTÖS ile Çağ-Sen, BELÇA Ltd’nin arazisinin yasadışı olarak önce LTB ve daha sonra, bundan önceki Belediye Başkanı tarafındanözel bir kişiye verildiğini ileri sürerek, Hükümet’ten yasalara aykırı tapu devrini araştırmaya davet etti.

A+A-

“LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU TAHLİYE DAVASINI GERİ ÇEKMELİ. HÜKÜMET “YASADIŞI TAPU DEVRİNİ” ARAŞTIRMALI”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Çağ-Sen, BELÇA Ltd’in arazisinin yasadışı olarak önce Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve daha sonra, bundan önceki Belediye Başkanı tarafından ihaleye çıkılmadan özel bir kişiye verildiğini ileri sürerek, Hükümet’ten yasalara aykırı tapu devrini araştırmaya davet etti.

Her iki sendika BELÇA arazisinin tahliyesine yönelik davanın Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu tarafından geri çekilmesini de istedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile Çağ-Sen Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Davulcu imzasıyla bugün yapılan ortak açıklamada, “Son günlerde BELÇA Ltd. arazisi ile ilgili yaşanan gelişmeler adamızın kuzeyindeki yönetim anlayışını tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır” denildi.

Orta açıklama, BELÇA’nın kirasında olan merkez mağazanın üzerinde yer aldığı arazinin CTP/BG-ÖRP Hükümeti döneminde LTB’ye tapulanarak , ardından da ihalesiz bir biçimde bir işkadınına devredildiği aktarılarak, ilgili işkadınıyla LTB arasındaki sözleşme gereği BELÇA Merkez Mağazası’nın tahliye edilmesi için  Belediyenin BELÇA aleyhine açtığı  tahliye davasının halen devam ettiği hatırlatıldı.

“Bu olay, başından itibaren yasa dışılık ve usulsüzlüklerle doludur. Yaptığımız araştırmaya göre 1974 yılında bu arazi İngiliz petrol şirketi SHELL adına tapuludur ve elimizde ilgili şirkete ait tapular mevcuttur. Bilindiği üzere KKTC yasalarına göre KKTC hudutları içinde bulunan üçüncü ülke vatandaşları ve şirketlerine ait taşınmaz mallar tahsis edilemez ve başkalarına tapulanamaz” denilen ortak açıklamada, arazinin açık yasal kurala aykırı bir şekilde nasıl dağıtıldığı sorusu soruldu.

Açıklamada, konuyla ilgili Başsavcılığın derhal soruşturma başlatması ve yasaları çiğneyenlerin yargı önüne çıkarılmasının kaçınılmaz olduğu ileri sürülerek, usulsüzlüklerden en önemlisinin arazinin tapusunun ihalesiz devredilmesi olduğu iddia edildi.

Arazinin devriyle ilgili olarak LTB Meclisi’nin kararı  olmadığı ileri sürülen ortak açıklamada şu iddialara yer verildi:

“O dönemde belediye başkanı olan Sayın Cemal Bulutoğluları’nı suçlayarak, Belediye Başkanı seçilen Sayın Kadri Fellahoğlu bu yasa dışılığı ve usulsüzlüğü kabullenerek yapılan tüm uyarılara ve karşı çıkışlara rağmen BELÇA’nın tahliye edilmesi için açılan davayı sürdürmektedir. Bu da gösteriyor ki dönemin hükümetini ve yasa dışı uygulamalarını Sayın Kadri Fellahoğlu örtmeye çalışmaktadır.”

Açıklamada, “yasa dışılık” ortada dururken tahliye davasını devam ettirmenin suça ortak olmak anlamını taşıdığı iddia edilerek, “Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Sayın Kadri Fellahoğlu’nu davayı geri çekmeye ve bu yasadışlılığı ve usulsüzlüğü soruşturmaya davet ederken, CTP/BG-DP/UG Hükümeti’ni de yasalara aykırı tapu devrini araştırmaya çağırırız” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.