1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “‘HÜKÜMETE BİLGİ VERİLMİYOR’ SUÇLAMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”
“‘HÜKÜMETE BİLGİ VERİLMİYOR’ SUÇLAMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”

“‘HÜKÜMETE BİLGİ VERİLMİYOR’ SUÇLAMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”

Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs konusundaki görüşme süreci çerçevesinde Cumhurbaşkanı...

A+A-

Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs konusundaki görüşme süreci çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Nisan 2010’da göreve gelmesi ertesinde Kıbrıs Rum liderleriyle yapılan tüm müzakerelerin tutanakları ile BM Genel Sekreteri’nin katılımıyla yapılan tüm zirve toplantılarının görüşme tutanaklarının, hem Cumhuriyet Meclisi’ne milletvekillerinin okumaları ve süreç konusunda bilgi edinmeleri için, hem de hükümetin başkanı olan Başbakan ve Dışişleri Bakanlığı’na eksiksiz olarak gönderildiğini ve gönderilmeye devam edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, özel temsilcilerin yaptıkları görüşmelerin tutanaklarının, geçmişte gerek Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş gerekse 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı ile paylaşılırken, son dönemde Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay tarafından ara bölgede Kıbrıslı Rum muhataplarıyla yapılan görüşmelerin tüm tutanaklarının artık hem Meclis hem de Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı ile eksiksiz paylaşılmakta olduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Üstelik bu bilgi ve belge paylaşımı sadece Kıbrıs Rum tarafıyla yapılan müzakerelerle sınırlı kalmayıp Müzakerecinin gerek yabancı ülke büyükelçileri, gerekse diğer diplomatlarla ve uluslararası örgüt temsilcileriyle yaptığı tüm görüşme tutanakları açısından da geçerlidir.

Tüm bunlara ilaveten, yaklaşık iki buçuk yıl önce Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerden gelen talep üzerine, yukarıda belirtilen tüm görüşme tutanakları bahse konu siyasi partilerin tüm milletvekillerinin incelemeleri ve bilgi edinmeleri için Cumhurbaşkanlığı’nda erişimlerine sunulmuştur.

“‘HÜKÜMETE BİLGİ VERİLMİYOR’ SUÇLAMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”

Milletvekillerimize sağlanan bu imkan halen devam etmektedir ve talep etmeleri durumunda tüm tutanaklar kendilerine açıktır. Aradan geçen süre zarfında bu imkandan yararlanmış olan ve sonradan milletvekili seçilen isimlerin sanki milletvekillerine tanınan bu imkandan haberleri yokmuş gibi açıklamalar yapmaları, üstelik tüm tutanaklar Başbakan’a ve Dışişleri Bakanlığı’na ulaştırılırken, ‘Hükümete bilgi verilmiyor’ suçlamasında bulunmaları üzüntü vericidir.

Yaşanmakta olan hassas süreç dikkate alınarak herkesin sorumluluk duygusu ile bu konuda kamuoyunu yanlış yönlendirmekten kaçınması gerektiğine inanıyoruz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.