1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HÜKÜMETE DAVA AÇTILAR
HÜKÜMETE DAVA  AÇTILAR

HÜKÜMETE DAVA AÇTILAR

“Toparlanıyoruz Hareketi”, UBP kurultayı öncesinde yapılan istihdamları yargıya taşıdı.

A+A-

“Toparlanıyoruz Hareketi” olarak faaliyet gösteren, Temiz Toplum Derneği’nin, UBP kurultayı öncesinde yapılan istihdam nedeniyle hükümet aleyhine Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açtığı belirtildi.

Toparlanıyoruz Hareketi Lideri Doç. Dr. Kudret Özersay yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren hükümet tarafından partizanca ve hukuka aykırı şekilde yapılan istihdamlar resmen mahkemelik olmuştur, hükümeti dava ettik” dedi. Özersay, açtıkları davadan sonuç alacakları yönünde umutlu olduklarını vurguladı. 

Kudret Özersay, “Kamu Görevlileri Yasası’nda şartlar açık olmasına rağmen hükümet bir yandan Personel Dairesi’nde işsiz olarak kaydı bulunan şahısların meşru menfaatini göz ardı ederek, diğer yandansa o dönemde zaten özel sektörde bir işi bulunan şahısları, herhangi bir sınav yapmaksızın ve münhal açmaksızın işe alarak hukuka aykırı davranmıştır” dedi. 

Özersay, Toparlanıyoruz Hareketi’nin bu konudaki mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti.

Kudret Özersay şunları söyledi: 

“Toparlanıyoruz Hareketi sadece belirli kesimlerin ya da bir partinin rozetini taşıdıkları için ayrıcalıklı muamele görenlerin değil, Halkın genelinin yararını savunduğu için bu türden istihdamlara karşı hukuk yoluyla mücadele etmekte kararlıdır.”

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.