1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETE ELEŞTİRİ...
HÜKÜMETE ELEŞTİRİ...

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ...

HTKS, hükümetin Kıbrıs Türk sivil havacılığındaki sorunlara duyarsız ve ilgisiz kaldığını iddia etti.

A+A-

“ÇÖZÜM MASASININ NEREDE OLDUĞUNU HENÜZ BULAMADIK”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), hükümetin Kıbrıs Türk sivil havacılığındaki sorunlara duyarsız ve ilgisiz kaldığını iddia etti.

HTSK Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Cem Kapısız, ileri sürdükleri “hükümetin duyarsızlığından” dolayı açıkladıkları grevin Bakanlar Kurulu'nun 60 gün ile erteleme kararına takıldığını kaydederek,  “Grev erteleme kararının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen Sn. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun sözünü ettiği ‘çözüm masasının’ nerede olduğunu henüz bulamadık” ifadelerini kullandı.

Uzlaşı kurulu oluşturulması için Çalışma Bakanlığı’na 10 gün önce sendika olarak resmi başvuruda bulunduklarını belirten Kapısız, grev günü “masayı kurduk gelin” diyen Çalışma Bakanı’na şu an ulaşılamadığını savundu.

Çözüm masasının ortada olmadığı ve hiçbir çözüme de ulaşılamayacağının belli olduğunu öne süren Kapısız, “Grev günü yapılan samimiyetsiz uzlaşı çağrılarına da bundan sonra bizler cevap vermeyeceğiz” diyerek, hükümetin bu yıl grevleri erteleyebileceği başka yasal hakkı bulunmadığını bildirdi.

Kapısız açıklamasında “15 Aralık tarihinden itibaren grevlerden dolayı doğacak mağduriyetlerin hükümetin duyarsızlığından kaynaklanacağını bildiririz.” ifadelerine yer verdi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.