1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI
HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI

HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI

Hükümetin istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü...

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst, “narenciye üreticilerinin, hükümetin beceriksiz politikaları sonucu zorluklar yaşadığını” iddia ederek, hükümetin istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Narenciye konusunda açıklama yapan Dürüst, “sektör can çekişmekte ama hükümet edenler son derece duyarsız bir anlayışla hareket etmektedir” ifadelerini kullandı.

Üretim sektörlerinin önemine değinen Dürüst, “Narenciye üreticileri için bizim ülkemizde hükümet acaba ne yapmaktadır?” sorusunu sordu ve şöyle devam etti:

“Doğrudan gelir desteği halen ödenmemiştir ve üreticiler kaderine terk edilmiştir. 10 ay önce alınan ürün bedelleri halen ödenmemiştir. Önümüzdeki sezon narenciye sektörü ile ilgili hiçbir hazırlık yapılmamıştır. CYPRUVEX konsantre tesisi depolarında 3000 ton konsantre durmaktadır. Pazar bulamadıkları, yeterli çalışma yapmadıkları için konsantre satılamamıştır.

Eğer  bu stok elden çıkarılmazsa 3-4  ay sonra hasattan elde edilen ürün  işlenemeyecektir. Üreticinin 11 milyonluk alacağı ne zaman ödenecektir? Hükümet  üreticiye olan borcunu ne zaman ödeyecektir? Üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alamamaktadır.

Üreticiler  üretimden koparılmaya çalışılmaktadır. CTP-DP hükümetinin narenciye  üreticilerine vermiş olduğu değer bu mudur?”

Narenciye üreticilerinin atacağı her adımı desteklediklerini sözlerine ekleyen Dürüst, hükümete de istifa etmesi yönünde çağrı yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.