1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETE VE KIB-TEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI’NA ELEŞTİRİ
HÜKÜMETE VE KIB-TEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI’NA ELEŞTİRİ

HÜKÜMETE VE KIB-TEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI’NA ELEŞTİRİ

Atun, “Başbakan Özkan Yorgancıoğlu hükümetinin görevde kaldığı her günün Kıbrıs Türkü’nün sorunlarını artırdığını,

A+A-

“HÜKÜMET GÖREVDE KALDIĞI HER GÜN KIBRIS TÜRKÜ’NÜN SORUNLARINI ARTIRIYOR, HALKIN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, “Başbakan Özkan Yorgancıoğlu hükümetinin görevde kaldığı her günün Kıbrıs Türkü’nün sorunlarını artırdığını, halkın geleceğini tehlikeye attığını” öne sürdü.

Sunat Atun, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki sayaç ihalesi nedeniyle kurum yönetimine ve hükümete eleştiriler yaptı.

Atun, “Uyumsuz, rotasız, başıbozuk yönetime hükümet bile denilemeyeceğini, bundan doğal olarak devletin tüm kurumlarının da olumsuz bir şekilde etkilendiğini” savundu.

Atun yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK) Yönetim Kurulu Başkanı’nın CTP içindeki kavgalar ve şahsi düşmanlığı dolayısı ile UBP dönemini eleştirdiğini” iddia ederek, “söylenenlerin yalan ve iftira olduğunu, KIBTEK’in borç batağı içinde bulunduğunu, sadece sayaç ihalesinde yaşananların bile bir skandal niteliği taşıdığını” öne sürdü.

“28 ARAÇ BİZİM DÖNEMİMİZDE KAYBOLMADI”

Açıklamasına bazı belgeler de ekleyen Atun, “KIBTEK Yönetim Kurulu Başkanı’nın iddia ettiği gibi kurumdaki 28 aracın UBP döneminde kaybolmadığını, söz konusu araçların CTP iktidardayken, Maliye Bakanlığı’nın Ahmet Uzun’un üstlediği, Elelektrik Kurumu’nun Maliye Bakanlığı’na bağlandığı dönemde hurdaya çıkarılarak Maliye Bakanlığı’na bağlı Devlet Emlak Malzeme Dairesi’nin isteği üzerine Merkezi İhale Komisyonu tarafından satıldığını” kaydetti.

KIBTEK Yönetim Kurulu Başkanı’nın açıklamalarını eleştiren Atun, UBP döneminde alınan sayaçların daha uygun fiyata sağlandığını, şimdi ise neredeyse üç katı fiyat ödendiğini savundu.

“BİZİM ALDIĞIMIZ AKILLI SAYAÇLAR 37 EURO, CTP-DP’NİN ALDIKLARI 97 EURO”

UBP döneminde tek sayaç ihalesinin, 15 Ocak 2013’te yapıldığını ve her bir sayacın alım bedelinin 37,68 Euro olarak sonuçlandırıldığını anlatan Atun, ancak mevcut CTP-DP hükümeti tarafından alımı yapılan akıllı sayaçların şimdi 97 Euro’ya mal olduğunu belirtti.

AKSA konusunda ülkede yaşananların baş sorumlusunun yine CTP olduğunu iddia eden Atun, “UBP hükümetinin görüş talep ettiği Sayıştay Başkanlığı’nın, 6 Şubat 2012’de hazırladığı raporda, CTP’nin uzattığı AKSA sözleşmesinin geçerli olduğu 2010-2024 yılı dönemine ilişkin olarak KKTC devletine 302 milyon TL külfet getireceğini ve 119 milyon TL fazladan ödeme yapıldığını rapor ettiğini” anlattı.

Atun açıklamasında, “Kendisinden sonra gelen Sayıştay Başkanlığının yaptığı bu zarar tespiti varken, o dönem Sayıştay Başkanı olan şimdinin KIB-TEK Başkanı, bu tespiti nasıl ıskalamıştır? Neden bu zararın oluşacağını bile bile buna ses çıkaramamıştır? Bunun hesabını KKTC halkına asla veremeyecektir” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.