1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ...
HÜKÜMETİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ...

HÜKÜMETİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ...

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı'ndan önemli açıklamalar;

A+A-

 

 

Yeni fiyatlar vatandaşın cebini yakmayacak

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, elektrik ücretleri konusunda açıklama yaptı:

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, uygulamaya girecek yeni elektrik ücretlerinin vatandaşın cebini yakmayacağını söyledi.
Elektrik ücretlerinin düşürülmesinin siyasetin de rızasını ve konsensüs sağlanması gerektiğini ifade eden Akim, “Bunu siyasete izah ederek yapacağız. Siyaset kendine göre kararlar üretebilir. Ancak, siyasetin her ürettiği karar bizim bünyemize uymaz. Bunun uzlaşarak yapılması gerekir. Tek sıkıntı oradadır” dedi.

KIBRIS’a konuşan Akim, konunun Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na aktarıldığını belirterek, kurumu zora sokmayacak oranda, vatandaşın lehine ne kadar indirim yapılabilecek ise o çerçevede indirimin yapılacağını açıkladı.

Üç aydır kendisinin elektrik fiyatlarının düşürüleceği konusunda açıklama yaptığını hatırlatan Akim, ilk indirimin 1 Ocak 2015 itibarı ile yapılacağını, nisan ayında bir ikinci değerlendirme daha yapacaklarını söyledi. Akim, “Bunu söylemekteki amacım, akaryakıttaki düşüş ne kadar hızlı olursa, geriye dönüşler de geceden sabaha olabilir. Fiyatlar, bir anda düşerken, bir anda da çıkabilir” dedi.

Akim, kurumda her işin kuruşlarla başladığını ancak milyonlar ile sonuçlandığını hatırlattı. Akim, “Ben, birer kuruş dahi indirim yapsam günün sonunda bunun bana yıllık zararı 122 milyon TL olur” dedi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu olarak önerdikleri indirimlerde de zararları olduğunu ancak, bu zararın kendilerini etkilemeyeceğini anlatan Akim, şöyle devam etti:

“İlerde yapılacak düşüşleri de dikkate alarak, bu zararın hesabını yaparak belli bir oranda indirim öngördük. Nisan ayına kadar akaryakıt fiyatları düşer veya aynı yerde duruyorsa nisan ayında yapılacak ikinci bir değerlendirmede akaryakıt fiyatlarına endeksli olarak ben bunu tekrar ayarlayabilirim. Bu konuda çalışmalar hafta içerisinde sonuçlanacak. Ardından başbakana gelinen noktayı izah edeceğim.”

Fiyatlar, Güney’de akaryakıta; bizde siyasilere göre indirilir

Ülkemizdeki elektrik ücretlerinin Güney Kıbrıs’a göre daha ucuz olduğunu ifade eden Akim, güneydeki elektrik fiyatlarının dünyadaki akaryakıt fiyatına endeksli olduğu için akaryakıt fiyatlarının düştüğü oranda elektrik fiyatlarının da düştüğünü söyledi.

Bizdeki durumun böyle olmadığını anlatan Akim, “Bizde siyaset uygun gördüğü oranda ve zamanda fiyatlar değişir” dedi. Yasaya göre KIB-TEK'in elektrik fiyatlarını düşürmesinin ardından bunun Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulduğunu anımsatan Akim, Bakanlar Kurulu’nun tarifeleri onaylamaması halinde yürürlüğe girmediğini bu konuda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

“Sıkıntımız hükümetleri bu konuda ikna etmektir” diyen Akim, ikna edildiği oranda sıkıntıların aşılıp toplumun rahatlatılacağını kaydetti.

En kısa zamanda halka ucuz elektriği sunacaklarının altını çizen Akim, UBP Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar’ın “Yüksek fiyattan çok akaryakıt alındı. İndirim yapılamıyor” açıklamasının doğruyu yansıtmadığını kaydetti.

Akim, “Biz geçmiş hükümette bize akaryakıt veren şirketlerden protesto yemeyiz” diyerek şöyle devam etti:

“Biz bu kurumu protestolu aldık. Bir yıldır yönetiyoruz protesto yemedik. Aksine firma 4-5 gemiyi bize gönderebiliyor. Firmalar ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Herkesin alacağını takır takır öderiz.”

 

 

BAKANLAR KURULU İNDİRİM GÜNDEMİYLE BUGÜN TOPLANACAK

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.