1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETİMİZ GÖREVLE KARŞI KARŞIYA
HÜKÜMETİMİZ GÖREVLE KARŞI KARŞIYA

HÜKÜMETİMİZ GÖREVLE KARŞI KARŞIYA

Meclisten geçecek bir yasa ile bütün sularda kontrolü sağlamak gibi bir mecburiyetleri olduğunu söyledi.

A+A-

Başbakan Ömer Kalyoncu da topraklarına  ve suyun bereketini  getirecek olan önemli bir projenin sonlanmasını kutlamak üzere toplandıklarını kaydetti.

Bu projenin Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’nin süregelen yakın işbirliğinin en parlak eseri olduğunu dile getiren Başbakan Kalyoncu, ayrıca ileri teknoloji örneği olarak askılı boru sistemiyle denizden geçirilerek su aktarılan dünyadaki ilk proje olduğunu da dile getirdi.

Hükümetlerinin bu suyun gelişinden sonra bütün su kaynaklarını denetim altına almak gidi bir görevle karşı karşıya olduğunu dile getiren Kalyoncu, meclisten geçecek bir yasa ile bütün sularda kontrolü sağlamak gibi bir mecburiyetleri olduğunu ifade etti.

Kalyoncu, bu suyun heba edilmemesi gereken çok değerli ve amacına ulaşması gereken bir su olduğunu belirtti.

Hükümetin tüm bunlardan dolayı DSİ ile iş birliğine bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Kalyoncu, atık suyun idaresinin de önemli bir konu olduğunun önlerindeki dönemde dikkatlerinde olması gereken bir konu olduğunu da kaydetti.

Suyun kontrolü ve denetimi çerçevesinde atık su konusunun da ele alınması gereken bir konu olduğunu belirten Kalyoncu, bu suyun içilebilir, kullanılabilir ve tarımda da daha fazla ürün yetiştirilebilir bir su olarak adaya gelirken aynı zamanda barışa yeni bir parametre olarak da geldiğini ifade etti.

Bu önemli günde ülkelerinde olan TC’li yetkilileri, kendilerine yaptıkları katkılardan dolayı  kutlayan ve teşekkür eden Kalyoncu,  “suyun bir hayat oluğunun,  geçmişte ve şimdi ekmeğini bizimle paylaşan Anadolu insanının TC hükümeti ve devletinin şimdi de suyu paylaştığını yani hayatı paylaştığının farkındayız ve tavrımız o doğrultuda olacaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.