1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETİN ALACAĞI MAKAM ARACI SAYISI 3’E DÜŞTÜ
HÜKÜMETİN ALACAĞI MAKAM ARACI SAYISI 3’E DÜŞTÜ

HÜKÜMETİN ALACAĞI MAKAM ARACI SAYISI 3’E DÜŞTÜ

UBP-DP hükümetinin tartışmalı 17 makam aracı alımıyla ilgili kararı tadil edildi

A+A-

Bakanların makam araçlarının yenilenmesiyle ilgili 2016 yılında aldığı karar, uzun süre gündemde kalmış, muhalefet partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve halk tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

Toplam 17 adet Mercedes marka araç alımı yapmak için karar üreten hükümet, 8.9.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı maddesini kaldırılmasına ve kararın yeniden düzenlenmesine karar verdi.

Buna göre, 2016 yılında 17 olan yeni makam aracı sayısı 3’e düştü.

Makam araçlarının yenilenmesine ilişkin Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre: makam aracı olarak kullanılmak üzere birim fiyatı 34 bin Euro + KDV olan Mercedes E220 model araçtan 2 adet, birim fiyatı 70 bin Euro + KDV olan Mercedes S 350 model araçtan ise 1 adet olmak üzere toplam 3 aracın Devlet İhale Tüzüğü’nün 3(2) maddesi uyarınca, Kombos Otomotiv Ltd.’den temin edilmesine yönelik karar üretildi.

Gerekli ödenek ise, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Bütçe Dairesi Müdürlüğü 2016 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan “Taşıt Alımı Projesi” kaleminden karşılanacak.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.