1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HÜKÜMETİN ‘DEVLET HALK İÇİN VARDIR’ ANLAYIŞI YÖNÜNDE HİZMET ANLAYIŞI VAR”
“HÜKÜMETİN ‘DEVLET HALK İÇİN VARDIR’ ANLAYIŞI YÖNÜNDE HİZMET ANLAYIŞI VAR”

“HÜKÜMETİN ‘DEVLET HALK İÇİN VARDIR’ ANLAYIŞI YÖNÜNDE HİZMET ANLAYIŞI VAR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğu, hükümetin, kamudaki verimlilik ve vatandaş memnuniyetini artırma, karşılıklı yetki ve sorumluluğu paylaşabilme adına “İyi İdare Yasası” hazırladığını açıkladı.

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “HÜKÜMETİN ‘DEVLET HALK İÇİN VARDIR’ ANLAYIŞI YÖNÜNDE HİZMET ANLAYIŞI VAR”

“İYİ İARE YASASINDA; ÜST DÜZEY YÖNETİCİ VE ONLARIN ALTINDA ÇALIŞAN KAMU GÖREVLİLERİNİN YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE KAMUDAN HİZMET ALAN VATANDAŞLARIN HAKLARI BELİRLENDİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğu, hükümetin, kamudaki verimlilik ve vatandaş memnuniyetini artırma, karşılıklı yetki ve sorumluluğu paylaşabilme adına “İyi İdare Yasası” hazırladığını açıkladı.

Yorgancıoğlu, yasada, üst düzey yönetici ve onların altında çalışan kamu görevlilerinin yetki ve sorumlulukları tarif edilirken diğer yandan kamudan hizmet alma durumunda olan vatandaşların hizmet alımındaki haklarının belirlendiğini vurguladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bugün Sayıştaylık’ta düzenlediği bilgilendirme toplantısında üst düzey yöneticileri “İyi İdare Yasası”  hakkında bilgilendirdi.

Başbakanlık Müsteşarları Alpay Avşaroğlu ile Ömer Kösoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, Başbakan Yorgancıoğlu’nun yasayla ilgili konuşmasının ardından CTP/BG Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman yasayı okuyarak katılımcıların görüş ve yorumlarını aldı.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu “İyi İdare Yasası” hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasında, kamuda görev yapan üst düzey yöneticilerle kamu çalışanlarının “vatandaşın hizmetkarı” olma yönünde halka hizmet etme görevi bulunduğunu ifade ederek, CTP/BG- DP/UG Koalisyon Hükümeti’nin; “devlet halk için vardır” anlayışı yönünde bir hizmet anlayışı bulunduğunu kaydetti.

Hizmetler yürütülürken yasaları çiğneme ya da yasalara sığınarak vatandaşa engel çıkarma hakkı bulunmadığının altını çizen Başbakan Yorgancıoğlu, esas olanın; yasaların ruhuna sadık kalarak yasaları vatandaşın lehine yorumlayarak çözümler üretmek olduğunu vurguladı.

Yasalara göre olması mümkün olmayan birşeyler talep edildiğinde bunun neden olamayacağını vatandaşlara izah ederek onları mutlu etme durumunda olduklarını söyledi.

Bakanlık yaptığı dönemde kendisinin bunlara birçok kez tanıklık ettiğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, kendilerinden yasalara göre gerçekleştirilmesi mümkün olmayan taleplerde bulunan birçok insana talep ettiğinin olamayacağını izah ettikten sonra mutlu olarak ayrıldıklarını gördüğünü belirtti.

Vatandaşlara hizmet ederken bu gerçeğin dikkate alınması gerekliliğine işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, vatandaş memnuniyetinin “müşteri memnuniyeti” olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kamu görevlilerinin esas yapmaları gereken görevin; “vatandaşı memenun etme” olduğunu ifade eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, sözkonusu “müşteri memnuniyeti”nin halen  ülkede sağlanamadığını üzülerek gördüğünü dile getirdi.

Başbakan Yorgancıoğlu, bazen sistem, bazan vatandaşlardan gelen talepler bazan da geçmiş alışkanlıklardan kaynaklanan bu memnuniyetsizliği elbirliğiyle ortadan kaldımak ve olumlu sonuç üretmek gerektiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, bir “algı” olan ve basına da yansımakta olan bu durumu ortadan kaldırma ve hizmeti aynı gün ve saatte sunmak gerektiğini söyledi.

Kamuda üst düzeyde görev yapan yöneticilerin iyi niyetinden şüphe duymadığını da ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, hükümetin, kamudaki verimlilik ve vatandaş memnuniyetini artırma, karşılıklı yetki ve sorumluluğu paylaşabilme adına “İyi İdare Yasası” hazırladığını belirtti.

Yasada, üst düzey yönetici ve onların altında çalışan kamu görevlilerinin yetki ve sorumlulukları tarif edilirken diğer yandan kamudan hizmet alma durumunda olan vatandaşların hizmet alımındaki haklarının belirlendiğini vurguladı.

Bunun denetimi için Başbakanlıkta bir birim oluşturmayı da düşündüklerini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, bugün yasayla ilgili gerekli görüşler alındıktan sonra bu konuda pozitif gelişmelerin olacağına inanç belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.