1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETİN İCRAATLARINA ELEŞTİRİ
HÜKÜMETİN İCRAATLARINA ELEŞTİRİ

HÜKÜMETİN İCRAATLARINA ELEŞTİRİ

Kamu hizmeti veren doktorlar ve öğretmenlerin moral motivasyonu bitirildi;

A+A-

GÖKÇEBEL: “KAMUSAL HİZMETLER SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, hükümetin icraatlarını eleştirerek, “kamusal hizmetler sermayeye peşkeş çekiliyor” dedi.

Gökçebel ayrıca, kamu hizmeti veren doktorlar ve öğretmenlerin moral motivasyonunun bitirildiğini ve geçim derdine düşürüldüğünü de savundu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, CTP-UBP Hükümeti’nin de “büyük sermayedarlara kaynak yaratmak” için çırpınmakta olduklarını ileri sürerek, özelleştirme ile kamu kurumlarının batırılarak bir bir peşkeş çekildiğini, devlet okulları ve hastanelerin kapatılma noktasına geldiğini iddia etti.

Devlet okulları ve hastaneler zayıflatılırken, her yıl kadro eksiklikleriyle hizmet veremez duruma getirildiğini söyleyen Gökçebel, zorluklarla boğuşturulurken, kamu hizmeti veren doktorlar ve öğretmenlerin moral motivasyonunun  da bittiğini ve geçim derdine düşürüldüğünü iddia etti.

Alım gücü sürekli yok edilerek halkın fakirleştirilmesi karşısında Meclis bütçe görüşmelerine devam edildiğini, yeni bütçenin, dayatılan 2016-2018 paketinin de acı reçetelerinin halkın omuzlarına yükleneceğinin şimdiden belli olduğunu belirten Gökçebel, sözlerine şöyle devam etti:

“HP dondurulmuş, alım gücü yok olmuş, işsizlik artmıştır. Vergi adaletsizliği, kayıt dışılık sürerken, zenginler korunurken, yük halkın omuzlarına yüklenmiştir. Küçük ülkemizde okul öncesinden üniversiteye kadar açılan özel okullar, yurttaş yetiştirme politikasını devlet yerine yapmaya soyunmuştur. Koruyucu hiçbir sağlık tedbiri almayan, hastalıkların, kanserin dünyada en yüksek orana ulaştığı ülkemizde ters orantılı olarak devlet hastaneleri kapatılmaya doğru götürülecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.