1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETİN NOTU KIRIK!
HÜKÜMETİN NOTU KIRIK!

HÜKÜMETİN NOTU KIRIK!

Hükümetin notu kırık,muhalefet farklı değil!

A+A-

Target Kamuoyu Araştırma Şirketi, 617 vatandaş ile yüz yüze görüşme yöntemi ile yaptığı anketi tamamladı. Ankete katılan vatandaşlar, mevcut kabineye ve muhalefete geçer not vermedi.

Target Kamuoyu Araştırma Şirketi,  617 vatandaş ile yüz yüze görüşme yöntemi ile yaptığı anketi tamamladı.

Ankete katılanlara, başbakan ve bakanlara, 10 üzerinden puan vermesi istendi. Hiç kimse geçer not olarak benimsenen “5” rakamının üzerine çıkmazken, Başbakan Hüseyin Özgürgün 4.14 not ortalaması ile kabinenin en başarılı ismi olarak öne çıktı.

Bu değerlendirmede en yüksek notu 4.14 ile Başbakan Hüseyin Özgürgün alırken ikinci en yüksek notu ise 3.81 ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun aldığı görüldü. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise 3.73 ile listenin üçüncü sırasında yer aldı. Listenin son sırasında ise 3.32 puan ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün yer aldığı görüldü.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun ankete cevap veren erkek katılımcılardan kadınlara göre daha düşük puan aldıkları tespit edildi.

Denktaş erkeklerden 3.68, kadınlardan 3.83 puan alırken Ertuğruloğlu da erkeklerden 3.49 kadınlardan ise 3.65 puan aldı.

Özgürgün’e en düşük not Lefkoşa’dan

Bunun yanında Başbakan Hüseyin Özgürgün en yüksek puanları İskele ve Mağusa bölgesinden alırken en düşük puanlar ise Lefkoşa bölgesinden geldi. Başbakanın kendi seçim bölgesinde daha az takdir görmesi, önemli bir nokta olarak dikkat çekti.

Özgürgün İskele’den 4.35, Mağusa’dan 4.32, Girne’den 4.17, Güzelyurt’tan 4.04 ve Lefkoşa’dan da 3.90 puan aldığı görüldü.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bölgelerden aldığı puanların dağılımı daha farklı oldu. Denktaş en yüksek puanı 3.97 ile Güzelyurt’tan alırken diğer bölgelerden aldığı puanlar da sırasıyla şöyle: Mağusa 3.93, Girne 3.66, Lefkoşa 3.64 ve İskele 3.33.

Muhalefet yetersiz kaldı

Muhalefetin, “hükümet icraatlarına karşı halkın hakkını savunma” performansı da vatandaştan geçer not almadı. Hükümet üyelerine 10 üzerinden 4 ortalama ile not veren ankete katılan vatandaşlar, muhalefeti de sınıfta bıraktı.

Ankete katılanlara sorulan bir başka soruda ise muhalefet partilerinin, şu an iktidarda olan UBP-DP Hükümeti icraatları karşısında izledikleri muhalif duruşlarına 10 üzerinden puan vermeleri istendi.

Halkın Partisi (HP) 3.66 ile listenin başında yer aldı.  Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) de 3.45 puan ile ikinci sırada yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında 2.60 ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), dördüncü sırada ise 2.42 ile Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) var. Listenin son sırasında ise 1.96 ile Milliyetçi Demograsi Parti’nin (MDP) olduğu görüldü.

HP ve İskele…

Bölgelere göre dağılımda bölgelerin muhalefet anlayışı ile ilgili karakteristik yapılarının olduğu anlaşıldı. UBP-DP hükümeti karşısında izlediği muhalif duruşu ile HP en yüksek puanı 5.50 ile İskele’den alırken, diğer bölgelerden aldığı puanlar ise sırasıyle şöyle oldu; Mağusa 4.43,  Güzelyurt 3.50, Lefkoşa 3.04 ve Girne 2.77. CTP ise bu puanlamada en yüksek puanı 4.12 ile Mağusa’dan alırken İskele’den 3.88, Güzelyurt’tan 3.52, Lefkoşa’dan 3.30 ve Girne’den 2.52 puan aldı.

HP’nin muhalif duruşuyla ilgili farklı yaş gruplarından gelen puanlarda bir farklılık görünmezken CTP’nin özellikle 55 yaş üstü kesimden daha yüksek puan alması dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.