1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETLER BU SUÇU İŞLEYENLERİ CEZALANDIRAMAMAKTA
HÜKÜMETLER BU SUÇU İŞLEYENLERİ CEZALANDIRAMAMAKTA

HÜKÜMETLER BU SUÇU İŞLEYENLERİ CEZALANDIRAMAMAKTA

Mali disiplinin bozulduğu resmi açıklamalar ile deşifre olmuştur;

A+A-

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi: “İşte göç yasasına kaynak”

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi yaptığı açıklama ile Göş Yasası'nın kaldırılabileceğini savundu. Açıklama şöyle:

24/1982 sayılı Gelir Vergisi Yasasına göre vergi vermek hukuki bir zorunluluk olup bu zorunluluğa uymayanlar suç işlemiş kabul edilmektedir. Ülkemizde bu suç yıllardır sermaye kesimi tarafından işlenmekte ancak hükümetler bu suçu işleyenleri bir türlü cezalandıramamaktadır.

CTP-DP hükümetinin yasa gücünde kararname ile yürürlüğe koyduğu Vergi Affı ile bu suçun yıllardır işlendiği ve bu sebeple mali disiplinin bozulduğu resmi açıklamalar ile deşifre olmuştur. Başbakan Sn. Özkan Yorgancıoğlu 5 Kasım 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu öncesi yaptığı açıklama ile 7 bin 342 vergi mükellefinin vergi affı için başvurduğunu; vergiyle ilgili başvurulardan 50 milyon TL; 2.7 milyon TL’si kayıttan düşen araçlar olmak üzere motorlu araçlarla ilgili başvurulardan da 7.8 milyon TL gelir sağlandığını ve vergi affı kararnamesi ile vergi mükelleflerinin 174 milyon TL ödemek için kayıt altına girdiğini ifade etmiştir.

Bu durum da bize göstermektedir ki 7 bin 342 vergi mükellefi devlete toplam 231.8 milyon TL ödemediğini kabul etmiş ve bu miktarı devlete ödemeyi taahhüt etmiştir. Bu rakamlar ülke bütçesi için inanılmaz rakamlar olup yıllardır bütçe açığımız var; bunun da sebebi kamu sektörüdür diyenlere şamar gibi bir tokat olmuştur. Her fırsatta GÖÇ Yasasının kaldırılması için kaynak yok diyenler aslında yıllardır üzerlerine düşen vergi toplama görevini yerine getirmedikleri için kaynak sıkıntısı yaşandığını Sn. Özkan Yorgancıoğlu’nun açıklamaları ile kabul etmiş oldular.

Bugün GÖÇ Yasasının kaldırılması için ihtiyaç olan miktar 2 bin 138 kişi için 33 milyon 248 bin iken bu yasanın kaldırılması ile mali disiplin bozulacaktır diye açıklama yapan Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın temsil ettiği büyük bir kesmin suç işleyerek ve bunu da vergi affı ile beyan edip bu suçu işlediğini kabul edenlerin devletten çaldığı rakam 231.8 milyon TL’dir.

Hükümet yapmış olduğu açıklama ile GÖÇ Yasasının kaldırılması için kaynağı kendisi göstermiştir. Elde edeceği 231.8 milyon TL’lik vergi gelirinin sadece %14.35’i ile GÖÇ Yasasını kaldırabilir ve geriye kalan 198.5 milyon TL ile de özel sektöre ve özel sektör çalışanlarına kaynak aktarabilir.

VERGİ AFFINA BAŞVURAN KİŞİ SAYISI

1 YILDA KİŞİLERİN ÖDEMEYİ TAAHHÜT ETTİĞİ MİKTAR

VERGİ AFFI SÜRESİNCE TOPLANAN PARA

AF EDİLEN VERGİ MİKTARI

 

7 BİN 342

 

231.8 MİLYON TL

 

57.8 MİLYON TL

 

120 MİLYON TL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.