1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Hükümetler çocukları Kovid-19 salgınından korumalı"
"Hükümetler çocukları Kovid-19 salgınından korumalı"

"Hükümetler çocukları Kovid-19 salgınından korumalı"

Diğer yaş gruplarına göre daha az semptom ve daha düşük ölüm oranına sahip olmasına rağmen daha yıkıcı etkiye sahip olabileceği ortaya kondu.

A+A-

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, çocuklar üzerinde uzun vadeli etkileri olabileceğinin altını çizerek, hükümetlere çocukları salgından koruma çağrısı yaptı.

AADünya

HRW tarafından yayımlanan "Kovid-19 ve çocuk hakları" başlıklı raporda, virüsün çocuklarda, diğer yaş gruplarına göre daha az semptom ve daha düşük ölüm oranına sahip olmasına rağmen daha yıkıcı etkiye sahip olabileceği ortaya kondu.

Salgın nedeniyle dünya genelinde 1,5 milyardan fazla öğrencinin okula gidemediğinin hatırlatıldığı raporda, eğitime uzak devam edilmek istense de dünyada öğrencilerin yarısının internet erişimi olmadığının altı çizildi.

Raporda, iş ve gelir kaybıyla oluşan ekonomik güvensizliğin, çocuk işçilik, cinsel istismar ve çocuk evlilik oranlarını artırabileceği belirtilirken, karantina sürecinde aile içi şiddet vakalarında da patlama yaşanabileceğine işaret edildi.

Salgında ailesini kaydeden çocukların istismara açık hale geldiğine de dikkat çekildi.

Raporda, mülteci kamplarında, gözaltı merkezlerinde, yetimhanelerde ve diğer kurumlarda tutulan milyonlarca çocuğun da önlem alınmazsa salgından etkilenebileceğine vurgu yapıldı.

"HÜKÜMETLER ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN ACİLEN HAREKETE GEÇMELİ"

HRW Çocuk Haklarını Koruma Direktörü Jo Becker, Kovid-19 krizinin çocuklara getirdiği risklerin çok büyük olduğuna dikkati çekti.

"Hükümetler pandemi sırasında çocukları korumak için acilen harekete geçmeli." diyen Becker, hükümetlerin aynı zamanda kriz sona erdikten sonra çocuk haklarını en iyi nasıl koruyacaklarını da düşünmeleri gerektiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.