1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜKÜMETTEN EKONOMİK TEDBİR ADIMLARI
HÜKÜMETTEN EKONOMİK TEDBİR ADIMLARI

HÜKÜMETTEN EKONOMİK TEDBİR ADIMLARI

Başbakan Tufan Erhürman, koalisyon hükümetinin dalgalı döviz kurları karşısında bugün bir dizi ekonomik tedbir alacağını açıkladı.

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman, koalisyon hükümetinin dalgalı döviz kurları karşısında bugün bir dizi ekonomik tedbir alacağını açıkladı.

Başbakan, piyasada talebi azaltmayacak, alım gücünü yükseltecek tedbirlerin hazır olduğunu belirterek, 10-15 kalemlik kanun hükmünde kararname taslağı hazırladıklarını ve bunu meclis ile paylaşacaklarını söyledi.

Erhürman, yükselen döviz karşısında ülkede ekonomik sıkıntı yaşanmaması için bugün alınacak bir dizi kararın kanun hükmünde kararname ile hayata geçirileceğini açıkladı.

Başbakan Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi bu sabah KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakan, üzerinde çalışılan tedbirlerin bugün Bakanlar Kurulu’nda netleştirileceğini ve ilgili kesimlerle istişare edilmesinin ardından olağanüstü toplacak Cumhuriyet Meclisi’ne bilgi verildikten sonra kanun hükmünde kararname ile Çarşamba veya Perşembe günü hayata geçirileceğini açıkladı.

15 gündür yürütülen çalışmaların kanun hükümde kararnemeye bağlanması amacıyla bugün Bakanlar Kurulu’nun toplanacağını anımsatan Tufan Erhürman, Cumhuiryet Meclisi Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantıya çağrılarak, alınan kararların vekillerin bilgisine getirileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay da, bankacılık sektöründe şu an için bir sıkıntının olmadığını ve olacağını da sanmadığını; likidite sorunu yaşanması halinde ise her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Günay, Merkez Bankası ile KKTC’de faaliyet gösteren bankaların müdürleri ile bugün bir toplantı yapılarak, genel bir durum değerlendirmesi yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:BRTK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.