1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Hükümetten Polat'a Görev!
Hükümetten Polat'a Görev!

Hükümetten Polat'a Görev!

Hükümet o dizilerden yararlanacak!

A+A-

Hükümet, uluslararası alanda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik algı yaratmak amacıyla Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden faydalanacak.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, halkımızın cesurca başkaldırısı ve polisin müdahelesi sonrasında bastırılmış ve sonunda kazanan demokrasi olmuştu. Ancak halk demokrasiye sahip çıkarken aynı zamanda o gece kayıplarımız ve yaralılarımız da oldu.
 
DİZİLERDEN YARARLANILACAK
 
Bu yaşananların unutulmaması adına hareket geçen hükümet yeni projesiyle önemli bir adım atıyor. Bu projeyle, uluslararası alanda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik algı yaratmak amacıyla Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden yararlanılacak.
 
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
 
Öncelikle hastanelerdeki yaralılarla görüşüp hikayeleri kayıt altına alınacak. Yaşananlarla ilgili belgesel niteliğinde kısa-uzun filmler çekilecek. Bunun dışında yaşananların yurtdışına ihraç edilen dizilerde gösterilmesi için bir çalışma yapılacak. İhraç dizilere 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin senaryoların eklenmesi planlanıyor.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 
Hükümet yetkilileri, bazı üniversite temsilcilerinin kendileriyle yaptıkları görüşmelerde de yurtdışından yönetmen bulmak yönünde çalışma yaptıklarını anlattıklarını belirterek, tüm çalışmaların sürdüğünü, henüz alınmış bir karar olmadığını söylediler.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.