1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜMETİN TUTUMUNA TAVIR!
HÜMETİN TUTUMUNA TAVIR!

HÜMETİN TUTUMUNA TAVIR!

Hükümetin işverenlerle bu tutumu sürdürmesi durumunda birlikte tavır geliştirecekler...

A+A-

 

Sendikal Platform, Dev-İş’in TAŞEL fabrikasında yaptığı greve destek verme kararı aldı.

Buna bağlı olarak yarın saat 11.00’de Sendikal Platform içerisindeki sendika temsilcileri, TAŞEL fabrikasına giderek, orada basın toplantısı düzenleyecek.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, Sendikal Platform adına yaptığı yazılı açıklamada, dün toplanan Sendikal Platform’un bazı kararlar aldığını kaydetti.

TAŞEL’de yarın basın toplantısı yapılması kararının yanı sıra, asgari ücretliye reva görülen 55’TL’lik artışın da kabul edilemez olduğu konusunda hemfikir olunduğunu belirten Gökçebel, sendikaların, hükümetin işverenlerle bu tutumu sürdürmesi durumunda birlikte tavır geliştireceklerini belirtti.

“Eşel mobilin kaldırıldığı, hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulduğu ve eksi çıkartıldığı, dövizin yükselişi ile alım gücünün yüzde 60’lara düştüğü bir dönemde çalışanların, en düşük gelirlilerin korunması gerekmekteyken, bir darbe daha vurulmuştur” diyen Gökçebel, 55 TL’lik artışın tüm toplumla dalga geçmek anlamı taşıdığı görüşünü dile getirdi.

İşçi tarafını temsil eden sendikaların bu artışa itiraz ettiğini ifade eden Gökçebel, “Hükümet ve sermaye işbirliğine son verilmeli ve bu itiraz değerlendirilerek hatadan dönülmelidir. Çalışanını kölelik sınırlarına mahkûm etmek isteyen bu anlayışla ekonomik kalkınmanın, büyümenin olmayacağı algılanmalıdır” dedi.

Ekonomi büyürken kriz bahaneleri ile çalışanlara, dar gelirlilere sürekli yüklenilmesinin adalet olmadığını söyleyen Gökçebel, çalışma barışını bozan, sosyal dengesizlikleri artıran bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.