1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜR EŞEKLERİ BARİYER ALANI İÇERİSİNE ALMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
HÜR EŞEKLERİ BARİYER ALANI İÇERİSİNE ALMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

HÜR EŞEKLERİ BARİYER ALANI İÇERİSİNE ALMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

HÜR EŞEKLERİ BARİYER ALANI İÇERİSİNE ALMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

A+A-

Dipkarpaz’da finansmanı Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti tarafından sağlanan bariyerlerin tamamlanmasının ardından bugün, bölgede yaşayan hür eşeklerin söz konusu alan içerisine alınmasına başlandı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, bugün bölgeye giderek çalışmaları inceledi ve Çevre Koruma Dairesi yetkililerinden bilgi aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Dinçyürek,  yılbaşından önce çevre örgütleri ile beraber düzenledikleri toplantılarda, hür eşeklerin bariyerlerin arkasına taşınması ile ilgili nasıl bir yöntem kullanılacağına dair fikir birliğine vardıklarını, bu çerçevede yakın bölgede bulunan eşeklerin ilk etapta sürme yöntemi ile alan içerisine aktarılmasına başlandığını söyledi.

Alınan karar çerçevesinde bugün bir deneme ile çalışmalara başlandığını ifade eden Dinçyürek, ilk etapta 40 civarında eşeğin bariyerlerin arkasına taşınmasının sağlandığını ve bundan bir deneyim elde ettiklerini belirtti.

Bu deneyimlerden çıkan sonuçları bakanlıkta değerlendireceklerini ve özellikle uzak bölgede olan eşeklerin de bariyer içerisine alınması konusunda bir sonraki adımda neler yapacaklarını masaya yatıracaklarını vurgulayan Dinçyürek, bu konuda bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi.

Bakan Dinçyürek şöyle devam etti:

“Bugünkü özverili çalışmadan dolayı katkısı olan herkese ve özellikle Çevre Koruma Dairesi’ne ben teşekkür etmek istiyorum. Gelip gönüllü olarak katkı koymuşlardır. İnsan sayısı, yaptığımız işte çok önemli. Daha çok insan sayısına ulaşırsak daha hızlı ve kolay verim alabileceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.