1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HÜR-İŞ, AKARYAKIT VE EKMEK ZAMMININ GERİ ALINMASINI İSTEDİ
HÜR-İŞ, AKARYAKIT VE EKMEK ZAMMININ GERİ ALINMASINI İSTEDİ

HÜR-İŞ, AKARYAKIT VE EKMEK ZAMMININ GERİ ALINMASINI İSTEDİ

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkan Yakup Ö. Latifoğlu, akaryakıt ve ekmeğe yapılan zamların geri alınmasını istedi.

A+A-

Latifoğlu bugün yaptığı açıklamada, akaryakıt ve ekmek zammını eleştirdi. Yakup Latifoğlu, dövizde ve dünya piyasalarında petrol fiyatına artış olmamasına rağmen akaryakıta zam yapılmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Gece yarısı operasyonuyla akaryakıta zam yapmanın rutin hale getirildiğini ileri süren Latifoğlu, “Temel girdi olan akaryakıtın fiyatının artması, iğneden ipliğe her şeyin fiyatının artmasını da birlikte getirmekte olduğunu her vesile ile söylemimiz, görünen odur ki hiçbir işe yaramamakta ve hükümet bildiğini okumakta ısrar etmektedir” dedi.

Latifoğlu, şöyle devam etti:

“Alım gücünün sürekli gerilediği ülkemizde akaryakıttan sonra temel tüketim maddesi olan ekmeğe de zam yapılarak insanımıza bir darbe daha vuruldu. Ülke kaynakları, geziler ve ziyaretler ile tüketilip karşılığı halka zam olarak ödetilerek gerçek görevinin tam tersi bir icraat içinde olan bu Hükümet’in ya halkını refahı için adımlar atması, ya da kendisine verilen iradeyi gerçek sahiplerine iade etmesi zamanı gelmiştir”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.