1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HÜR-İŞ, ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN TOPLANMASINI TALEP ETTİ
HÜR-İŞ, ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN TOPLANMASINI TALEP ETTİ

HÜR-İŞ, ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU’NUN TOPLANMASINI TALEP ETTİ

Hür-İş, yılın ikinci asgari ücretini belirlemek üzere Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplantıya çağrılmasını talep etti.

A+A-

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), yılın ikinci asgari ücretini belirlemek üzere Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplantıya çağrılmasını talep etti.

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, özel sektörde çalışanların gerçek ücreti olarak uygulanan asgari ücretin emeğiyle geçinen kesimleri sefalete mahkum ettiğini ileri sürdü.

Latifoğlu, devlet ve işveren temsilcileri tarafından bin 560 Tl olarak belirlenen yılın ilk asgari ücretinin bir ailenin insanca yaşamasını sağlayamayacağını, DPÖ’nün açıkladığı yüzde 4,89 oranındaki 6 aylık hayat pahalılığıyla birlikte asgari ücretin açlık sınırının da altında bir noktada olduğunu ifade etti.

Latifoğlu, durumu değerlendiren Hür-İş’in asgari ücretin yeniden belirlenmesi için girişim yapma kararı aldığını belirtti.

Latifoğlu,“İnsanca yaşamaya yeter bir asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Yasası’nın 9. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun yasanın öngördiği süre içinde toplanmasını talep ederiz. İçerikli yazı ile Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun toplantıya çağrılmasını Hür-İş Federasyonu olarak resmen talep etmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.