1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HUZUR BOZAN DURUM
HUZUR BOZAN DURUM

HUZUR BOZAN DURUM

Palm Beach sahiline vuran petrol atıkları, denizde serinleyen insanların üzerine yapıştı

A+A-

Gazimağusa’nın en gözde sahilleri arasında bulunan Palm Beach sahiline vuran petrol atıkları (katran) hem korku, hem de tepki yarattı. Vatandaşların üzerine yapışan katran parçaları sahile de vurdu.

Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Şubesi’nde görevli çevre uzmanı Burak Çelik, maddelerin Kalecik’ten gelebileceğini fakat bu olasılığın çok düşük olduğunu ileri sürdü. Çelik, gemilerin de fuel-oil türü yakıt kullandıklarını söyleyerek, açıktan geçen gemilerin makine dairelerine giren suyu gayri yasal olmasına rağmen bazı durumlarda açık denize bıraktıklarını savundu. Çelik, bu işlem sırasında denize bırakılan sintine (gemilerin makine dairelerinde biriken ve içerisinde fuel-oil ve yağ bulunan su) sularının bir miktarının Palm Beach sahiline ulaşmış olmasının büyük ihtimal olduğunu kaydetti.

Çelik, petrol atıklarının Kalecik’te denize sızan fuel-oil olmadığını söyleyemeyeceğini de ifade ederek, “Ancak Mağusa Körfezi’nde akıntılar genellikle güney yönünden gelip körfez içerisinde dönerek Karpaz Burnu’na geri dönüyor, dolayısıyla bu durum maddelerin Kalecik’ten gelme olasılığını azaltıyor” dedi.

“İlk kez görüyorum”

Ekrem Ülsol isimli vatandaş ise uzun yıllardır deniz tutkusu olduğunu ancak, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirtti. Ülsol yapışkan katrana benzer bir maddenin denize gelenlerin ayaklarına ve vücutlarında çeşitli yerlerine yapıştığını söyledi.
Bu petrol atıkları üzerlerine yapışan vatandaşların hemen denizi terk ettiklerini ifade eden Ülsol, bu maddelerin Kalecik’teki petrol sızıntısından kaynaklandığını iddia etti. Ülsol, yaşananın her ne olursa olsun bir şekilde son bulmasını istedi ve yetkililerin alacakları önlemle vatandaşın huzurlu bir şekilde deniz zevki yaşamasını sağlamasını talep etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.