1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HZ MUHAMMED'İN ANNESİ 'AMİNE'Yİ BİLMEYENLERİ VURDULAR
HZ MUHAMMED'İN ANNESİ 'AMİNE'Yİ BİLMEYENLERİ VURDULAR

HZ MUHAMMED'İN ANNESİ 'AMİNE'Yİ BİLMEYENLERİ VURDULAR

Hz. Muhammed'in annesinin ismini sordular, "Amine" yanıtını veremeyenlere kurşunu sıktılar.

A+A-

Temmuz ayı sonunda Mogadişu'da Türk Büyükelçili'ne düzenlediği intihar saldırısında bir Türk polisi şehit eden, 4 polisin de yaralanmasına yol açan Somali'deki El Kaide yanlısı El Şebab terör örgütü, bu saldırıdan tam iki ay sonra dün, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki alışveriş merkezinde 39 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı da üstlendi.

Kenya'daki saldırı kurbanları arasında Amerikalı ve İngilizlerin bulunduğunun açıklanması ile ABD ve İngiltere ayağa kalktı. Kenya televizyonunda saldırıda en az 39 kişinin öldüğü, 150 kişinin de yaralandığını açıklayan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, ölenler arasında ailesinden de kişilerin bulunduğunu, saldırganlardan birinin aldığı kurşun yaralarıyla öldüğünü söyledi. Saldırının amacının Kenya halkına gözdağı vermek, halk arasında korku ve umutsuzluk yaymak olduğunu belirten Kenyatta, terörü bir kere daha yenecek güçte ve kararlılıkta olduklarını vurguladı.

El Şebab örgütünden üst düzeyde bir kişi, TV kanallarına bağlanarak örgütün saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Ölen 39 kişiden birinin diplomat, iki kişinin Kanadalı, ikisinin de Fransız olduğu öğrenildi. Görgü tanıkları, AVM'yi basan 10 kişinin otomatik silah ve el bombalarıyla ortalığa ateş açtığını söyledi.

'MÜSLÜMANLARIN ÇIKMASINA İZİN VERDİLER' İDDİASI

BBC'nin verdiği haberlere göre saldırganlar, alışveriş merkezinde Müslüman olanların dışarı çıkmasını isteyerek Müslüman olmayanları rehin aldı. Sabaha kadar alışveriş merkezinden patlama ve silah sesleri duyuldu. Rehine sayısı tahmin edilemiyor. Güvenlik güçlerinin teröristlerle pazarlık yapıp yapmadığı da merak ediliyor. El Şebab'ın saldırı taktiklerini bilenler, örgütün pazarlık etmektense ölmeyi tercih edeceğine dikkat çekiyorlar.

THE MAİL ON SUNDAY: HZ MUHAMMED'İN ANNESİ 'AMİNE'Yİ BİLMEYENLERİ VURDULAR

The Mail on Sunday'de çıkan habere göre Nike, Adidad, Woolworth, Converse gibi ünlü markaların bulunduğu Nairobi'deki Westgate Mall Alışveriş Merkezi'ni basan maskeli El Şebab terör örgütüne mensup teröristler, kaçmaya kalkışanlara Hz. Muhammed'in annesinin ismini sordular, "Amine" yanıtını veremeyenlere kurşunu sıktılar.

Nairobi'yi ziyaret eden İngiliz turist Hannah Chisholm, silahlı saldırganlarla karşılaşmamak için 60 kişiyle birlikte kendilerini büyük bir depoya kapattıklarını BBC'ye şöyle anlattı: "Değişik yönlere koştuk fakat silah sesleri iyice yükselince kendimize büyük bir depoda barikat kurduk. Bizle beraber saklanan çocuklar da vardı. İçimizden biri vuruldu" İngiltere'nin Kenya'ya özel bir komando timi gönderdiği öğrenildi.

El Şebab'ın Somali'de, 4 bin Kenyalı askerin bulunmasına tepki olarak bu saldırıyı yaptığı belirtiliyor.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Westgate' isimli alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 59 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı El Şebap terör örgütü üstlendi.

İki Kanadalı, iki Fransız vatandaşının saldırıda öldüğünün açıklanmasından sonra ölüler arasında 3 İngiliz ve bir Avusturalya'lı ve bir Yahudinin de bulunduğu belirtiliyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı insanlık dışı saldırıda 3 İngiliz vatandaşının öldüğünü açıkladı.

İsrail'li bir grup yetkili teröristlerle pazarlığa yardımcı olmak için ikna çalışmasında bulunmak üzere AVM'ye girdikleri ve olası bir oparasyona katılmayacakları belirtiliyor. AVM'deki İngiliz vatandaşlarına yardım etmek için İngiltere'den SAS konandolarının yola çıktığı sızan haberler arasında.

Terörist saldırısından sonra açıklama yapan Kenya İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku , alışveriş merkezinde hala 15'e yakın silahlı saldırganın bulunduğunu ve ölü sayısının en az 59 olduğunu açıkladık. Alışveriş yapan binden fazla kişinin kurtarıldığı öğrenildi. Kenya'dan İngiliz basınına sızan son haberlere göre Kenya güvenlik güçleri Westgate Mall alışveriş merkezine operasyon yapma hazırlıkları içinde.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.