1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “I. ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI” “KADIN VE SANAT” KONULU SÖYLEŞİ İLE BAŞLIYOR
“I. ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI” “KADIN VE SANAT” KONULU SÖYLEŞİ İLE BAŞLIYOR

“I. ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI” “KADIN VE SANAT” KONULU SÖYLEŞİ İLE BAŞLIYOR

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin...

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin himayelerinde ve desteğinde 8-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek “I. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması” “Kadın ve Sanat” konulu söyleşi ile başlıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “Kadın ve Sanat” konulu söyleşide, sanat buluşmasına katılacak 5’i Kıbrıslı Türk olmak üzere, Türkiye, Gürcistan, Lübnan, Çin, Slovakya, Irak ve Mısır’dan, toplam 30 kadın sanatçı kendilerini ve sanatlarını tanıtacak. Halka açık olacak ve arzu eden herkesin katılabileceği söyleşi 8 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Girne’de Grand Pasha Otel’de yapılacak.

I. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’nın açılış ve tanışma etkinliği olacak söyleşide, buluşmaya Türkiye’den katılacak Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gonca Yayan’ın “Kadın Sanat ve Mitler” ile Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emel Ertürk’ün “Kadın-Sanat-Batılılaşma Sürecinde Türk Kadını ve Resim Sanatı” başlıklı sunumları da yer alacak.
I. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’nın proje moderatörlüğünü Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz yaparken, etkinlik Trabzon Feminart Derneği Başkanı Şükran Üst’ün işbirliğinde, Girne Belediyesi’nin sponsorluğunda ve birçok sivil toplum örgütünün katkılarıyla gerçekleştiriliyor.
Sanatın ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadının ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi ve dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen “I. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”  süresinde sanatçılar, Girne Halk Kütüphanesi’nde “Kuzey Kıbrıs ve Kadın“ temasını kendi sanat anlayışları ile birleştirerek resimleyecekler.

Halka açık olarak gerçekleştirilecek ve arzu edenlerin gözlemleyebileceği açık atölye havasındaki etkinlik sonunda ortaya çıkacak eserler Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Açılışını 11 Mart tarihinde saat 18.30’da Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’ın yapacağı I. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması Sergisi 14 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.