1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İADE İÇİN GÜN SAYIYORLAR
İADE İÇİN GÜN SAYIYORLAR

İADE İÇİN GÜN SAYIYORLAR

KKTC’ye kaçtılar... ama olmadı

A+A-

Türkiye’de 2007 yılında “Adam yaralama” suçundan yargılanan ve 2013 yılında 3 yıl bir ay hapislik cezasına çarptırılan Metin Vural, yargı süreci devam ederken KKTC’ye kaçtı.

Türkiye’deki mahkemenin hakkında hüküm vermesinin ardından KKTC’de tespit edilen Metin Vural,  Türkiye’ye iade için göz altına alınmıştı. 17 Aralık 2013 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne iade edilmek üzere 30 gün süre ile geçici olarak Merkezi Cezaevine gönderilen Metin Vural’ın iade işlemleri tamamlandı. 1 aydır tutuklu bulunan Metin Vural’ın Bakanlar Kurulu kararınca iade edilmesine karar verildi. 

Gaziantep Mahkemesi tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde hükümete karşı muhalefet kurma suçundan 2 yıl 6 ay hapislik cezasına çarptırılan sanık Ekrem Demirkol aynı tarihte KKTC’de Gazimağusa’da polis tarafından tespit edilip Türkiye’ye iade işlemleri için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 30 gün geçici olarak Merkezi Cezaevine gönderilmişti. Bakanlar Kurulu Demirkol’un iade kararını üreterek resmi gazetede yayınlattı.

Yine Türkiye’de yargılanırken KKTC’ye kaçan Fatih Demircioğlu hakkındaki iade kararı da resmi gazetede yayınlandı. KKTC’de tespit edilerek tutuklanan Demircioğlu, 20 Aralık 2013 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne iade edilmek üzere 30 gün süre ile geçici olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.