1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İADESİ GERÇEKLEŞENE KADAR TUTUKLU KALACAK
İADESİ GERÇEKLEŞENE KADAR TUTUKLU KALACAK

İADESİ GERÇEKLEŞENE KADAR TUTUKLU KALACAK

İadesi gerçekleşene kadar tutuklu kalacak

A+A-

Türkiye’de silahlı yağma suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve KKTC’de yakalanan Mehmet Tomak’ın tutukluluğu uzatıldı. Türkiye’de silahlı yağma suçundan 15 yıl hapis cezası alan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan zanlı Mehmet Tomak, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar cezaevinde tutuklu kalacak.
 
Emine UYSAL

Türkiye’de silahlı yağma suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranırken KKTC’de tutuklanan Mehmet Tomak, dün bir kez daha Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Tomak, 30 gün önce de mahkemeye çıkarılmış ve iade işlemlerinin tamamlanabilmesi için hakkında 30 günlük tutukluluk emri verilmişti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, polis memuru Türker Samancıoğlu’nu tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Samancıoğlu, TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan evrak üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Samancıoğlu, zanlı Mehmet Tomak’ın, silahlı yağma suçundan Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22. 12. 2006 tarihli ve 2006/160 esas 2006/547 karar sayılı ilamıyla 15 yıl süreli hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Tanık polis, cezanın infazı amacıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 27. 11. 2015 tarihli ve 2013/1¬70 sayılı yakalama emrine istinaden İnterpol tarafından kırmızı bültenle, ulusal seviyede arandığını öğrendiklerini bildirdi.

Alınan bu bilgi üzerine zanlı Mehmet Tomak’ın, 11 Temmuz’da, Girne’de tespit edilip alıkonulduğunu ifade eden Samancıoğlu, zanlının Türkiye Cumhuriyeti’ne iade işlemlerinin gerçekleşmesi amacıyla 20 gün daha Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay da iade işlemlerinin tamamlanabilmesi için zanlının 20 gün süreyle Merkezi

Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.