1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: “AMBARGOLARIN KALKMASINI DİLİYORUZ”
İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: “AMBARGOLARIN KALKMASINI DİLİYORUZ”

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: “AMBARGOLARIN KALKMASINI DİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Apollon Limassol ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve kulüp yetkililerini kabul etti.

A+A-

“DETAYLI İNCELEME YAPMADAN YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM”

Trabzonspor kafilesini taşıyan uçağın Trabzon’dan kalktıktan sonra direk Larnaka’ya gelmesi ile ilgili olarak Eroğlu, Türkiye Ulaştırma Bakanı’nın konu üzerinde bir açıklama yaptığına işaret etti ve “Etraflıca inceleme yapmadan bir yorum yapmak istemiyorum” dedi. Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, adanın kuzeyinde Kıbrıs Türklerine uygulanan ambargoların kalkmasını ve buradaki takımlarla da maç yapmayı ümit ettiklerini söyledi.

 

HACIOSMANOĞLU: “YUNAN UÇAĞI OLMASINDAN KAYNAKLANDI”

“AMBARGOLARIN KALKMASINI VE BURADAKİ TAKIMLARLA DA MAÇ YAPMAYI DİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Apollon Limassol ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve kulüp yetkililerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde, Trabzonspor yetkililerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kulübe başarılar diledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor’un daha ileri gidebileceğine olan inancını ifade eden Eroğlu, bu akşamki maça atıfta bulunarak “Özellikle Apollon ile yapacağınız maçta başarılı olmanızı canı gönülden istiyoruz” dedi.

Eroğlu, sıkıntılı yönleri olsa da kulüp yöneticiliğinin tatlı bir heyecan verdiğini de söyledi.

UÇAĞIN DİREK OLARAK LARNAKA’YA GELMESİ

Trabzonspor kafilesini taşıyan uçağın Trabzon’dan kalktıktan sonra direk Larnaka’ya gelmesi ile ilgili olarak da Eroğlu, Türkiye Ulaştırma Bakanı’nın konu üzerinde bir açıklama yaptığına işaret etti ve “Etraflıca inceleme yapmadan bir yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Kıbrıs Türklerine uygulanan ulaşım ve spor ambargosuna değinen Eroğlu, Kıbrıs’ta olayları çıkaran kesimin Rumlar olmasına rağmen Kıbrıs Cumhuriyeti temsilcisi olarak AB’a alınmasını ve Kıbrıslı Türklere ambargo uygulanmasını eleştirdi.

Üçüncü ülkelerden kalkan bir uçağın Türkiye’ye iniş yapmadan KKTC’ye gelemeyeceğine dikkat çeken Eroğlu, “21’inci yüzyılda bu gibi insanlık dışı davranışların olmaması gerekir. Biz medeni dünyanın ambargoları altındayız” dedi.

Eroğlu, anavatan Türkiye ile üzerinde durdukları konunun Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargoların kaldırılması olduğunu söyledi.

YUNAN UÇAĞI OLMASINDAN KAYNAKLANDI

Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, KKTC’nin laik olduğu yere gelmesini temenni etti.

Adanın kuzeyinde Kıbrıs Türklerine uygulanan ambargoların kalkmasını ve buradaki takımlarla da maç yapmayı ümit ettiklerini kaydeden Hacıosmanoğlu, Kıbrıslı Türklerin verdiği mücadeleyi kendilerinin mücadelesi gibi gördüklerini söyledi.

Hacıosmanoğlu, Apollon Limassol ile yapacakları maçın rövanşında Cumhurbaşkanı’nı da Trabzon’da görmek istediklerini ifade etti.

Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, uçağın Larnaka’ya direkt olarak gelmesi ile ilgili olarak da, “Yunan uçağı olmasından kaynaklandı” dedi.

Hacıosmanoğlu, daha güçlü bir Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının üzerindeki ambargoların kaldırılmasında önemli rol oynayabileceğini ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.