1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İÇ HUZURA İHTİYAÇ VAR”
“İÇ HUZURA İHTİYAÇ VAR”

“İÇ HUZURA İHTİYAÇ VAR”

Kriminal olayların her geçen gün daha da arttığını, tüm sektörlerde “huzursuzluğun had safhada olduğu” ...

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs’taki tüm barışseverleri, barış gönüllülerini, yarın, önce Kuğulu Park, ardından da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek iki toplumlu ortak etkinliğe katılmaya davet etti.

Son yıllarda iki toplumdaki siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve benzeri kurum kuruluşların ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’nü’ birlikte kutlamalarının oldukça anlamlı olduğunu vurgulayan Özyiğit, bunu, her iki toplumdaki barış istencinin en açık göstergesi olarak değerlendirdi.

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, dünya genelinde süren savaşlar ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“İşte böylesi bir coğrafyanın hemen yanı başında olan ve enerji kaynaklarının odak noktasında bulunan ülkemizde kalıcı barışa bu nedenle şimdi her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Kıbrıs’ta bugüne kadar varılan mutabakatlarla 11 Şubat tarihli ortak açıklama metni, çözüm için son derece doğru ve anlamlı bir zemindir. Her iki liderin de samimi bir şekilde bu zemin temelinde bir çözüm arayışı içinde olduklarına dair inancımız yüksektir. Eğer geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmasını istemiyorsak, eğer yanı başımızdaki çatışmaların ülkemize sıçramasından endişe ediyorsak bir an önce kalıcı barışa ulaşmak için hep birlikte var gücümüzle çalışmalıyız.”

“İÇ HUZURA İHTİYAÇ VAR”

Özyiğit, KKTC’de de bir iç huzura ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ülkenin her türlü kaçakçılığın merkezi haline geldiğini, sorma gir hanına döndüğünü ve mafyanın kol gezdiğini iddia etti.

Kriminal olayların her geçen gün daha da arttığını, tüm sektörlerde “huzursuzluğun had safhada olduğunu” belirten Özyiğit, “Hatalı karar ve uygulamalar nedeniyle gençlerimiz ülkeden göçe zorlanmaktadır. Sivil-demokratik bir anayasaya da mutlak surette ihtiyaç vardır. Ayrıca Kıbrıslı Türklerin, kendi evinin efendisi olma, kendi kararlarını kendisi alma ve kendi ayakları üstünde durma mücadelesi de kararlılıkla sürmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.