1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇERİDE GÜN SAYACAK!
İÇERİDE GÜN SAYACAK!

İÇERİDE GÜN SAYACAK!

Duruşmada çark etti

A+A-

Tasarrufundaki sahte 200 liralarla marketlerden alışveriş yapan Mustafa Güneş, cezaevine gönderildi

Lefkoşa’da bir marketten alış veriş yapıp 200 TL’lik sahte banknot verdiği gerekçesiyle tutuklanan ve ülkenin üç bölgesinde piyasaya sahte para sürdüğü tespit edilen Mustafa Güneş hakkındaki soruşturma tamamlandı.  Soruşturma amaçlı hakkında 7 gün tutukluluk emri alınan zanlı dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının üç bölgede piyasaya sahte para sürdüğü, sahte paralarını bulunarak teslim alındığı belirtildi.   Sahte para soruşturmasını yürüten polis, zanlının 11 Mayıs 2018 tarihinde Ortaköy bölgesinde bir marketten sigara aldığını, ödeme olarak sahte olduğunu bildiği 200 TL’lik sahte banknot verdiğini ve para üstü olarak 186, 50 TL aldığını söyledi. Polis, zanlının aynı gün Surlariçi bölgesinde yaya bir şekilde yürürken tespit edilerek tutuklandığını, üzerinde biri yırtık 9 adet 200’lük sahte banknot bulunarak emare alındığını söyledi. Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini, benzer şekilde Gazimağusa ve Girne’de de tedavüle para sürdüğünün tespit edildiğini belirtti.  

24 taneden 14’ünü piyasaya sürmüş
Polis, zanlının sahte paraların kendisine 24 adet 200 TL’lik banknotlar şeklinde verildiğini, 14 tanesini ise tedavüle sürdüğünü itiraf ettiğini aktardı. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, ayrıca Girne ve Gazimağusa bölgelerinde de toplanan sahte paraların teslim alındığını belirterek, ülkede turist olan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

 

Duruşmada çark etti
Mahkeme, zanlının 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verirken, söz alan zanlı paraların sahte olduğunu bilmediğini öne sürdü. Bunun üzerine Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıya önceki duruşmada suçunu kabul edip, paraların sahte olduğunu bildiğini söylediğini hatırlattı. Zanlı bu kez de “Farkında değilim” dedi.

Haber Kaynağı: Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.