1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ BAKANI TEBERRÜKEN ULUÇAY GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
İÇİŞLERİ BAKANI TEBERRÜKEN ULUÇAY GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İÇİŞLERİ BAKANI TEBERRÜKEN ULUÇAY GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, belediyelere gerçekleştirmekte olduğu ziyaretler çerçevesinde bugün Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, belediyelere gerçekleştirmekte olduğu ziyaretler çerçevesinde bugün Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.

Saat 11:00’de gerçekleşen ziyarette Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’la görüşen Bakan Uluçay, ziyarette Başkan Aygın’dan kentin sorunları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Bakanlık Müsteşarı Salih Tacan Ersümer,  Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli ve Özel Kalem Müdürü Veçhi Cezaroğlu da hazır bulundu.

Bakan Uluçay, görüşmenin ardından Girne Belediyesi’nin yapmakta olduğu ve ilk etabı tamamlanarak 25 Nisan’da açılışı yapılacak olan Girne Belediyesi Spor ve Yeşil Alan Projesi bölgesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Uluçay, Girne Belediyesi’nin ardından bugün ayrıca Çatalköy ile Esentepe Belediyeleri’ne de ziyaret gerçekleştirdi.

ULUÇAY: “YERİNDEN YÖNETİMİ DAHA ETKİN HALE GETİRMEK İÇİN BAZI ORTA VADELİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILACAK”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay yaptığı konuşmada, ziyaretin, bakanlığın bir süreden beri belediyelere gerçekleştirmekte olduğu ziyaretler çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, yapılmakta olan ziyaretlerin sorunları yerinde görme amacını taşıdığını söyledi.

Bakanlığın Belediyeler Yasası üzerinde yaptığı çalışmada geldiği son aşamayı bugün Girne Belediyesi ile paylaşacaklarını ifade eden Bakan Uluçay,  daha önceden siyasi parti ile Belediyeler Birliği’ne sundukları çalışmayla ilgili şu an partilerden görüş beklediklerini kaydetti.

Bakan Uluçay, bakanlığın Belediyeler Yasası üzerinde yapmayı düşündüğü değişiklikleri uzlaşı sağladıktan sonra meclise sunacaklarını belirtti.

Hükümet ile İçişleri Bakanlığı’nın belediyelerin vermekte olduğu hizmetlerin devamını sağlama yönünde katkı koymaya devam edeceğini ifade eden Bakan Uluçay,  bunun yanında yerinden yönetimi daha etkin hale getirmek için bazı orta vadeli çalışmalar da yapılacağını kaydetti.

Söz konusu orta vadeli projelerin seçimlerin ardından belediyelere yapacakları ziyaretlerden sonra hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Uluçay, bunun yanında belediyelerin yaşadığı elektrik borcu konularında da çalışma başlatılacağını söyledi.

Elektrik Kurumu, Su İşleri Dairesi ve Maliye Bakanlığı ile birlikte başlatmayı düşündükleri çalışmanın belediyelerin “kırk kanaat” ortamda vermeye çalıştıkları hizmetleri daha etkin hale getirmeyi amaçladığını ifade eden Bakan Uluçay, hükümet ile bakanlığın bu konuda elden gelen çabayı ortaya koyacağı belirtti.

Bunu dün Bakanlar Kurulu ile paylaştıklarını da dile getiren Bakan Uluçay,  Başbakan Yorgancıoğlu’nun da çalışmanın hayata geçirilmesiyle ilgili direktif verdiğini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, ziyarette kentin sorunlarını aktarma yanında, bakanlığın belediyeden beklentilerini öğreneceklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.