1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY İLE SAĞLIK BAKANI GÜLLE
İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY İLE SAĞLIK BAKANI GÜLLE

İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY İLE SAĞLIK BAKANI GÜLLE

bugün, incelemelerde bulundu.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çamlıbel’de inşa edilecek kaymakamlık ofis binası ile sağlık merkezinin yerini belirleme amacıyla bugün bölgeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Saat 15:00’te gerçekleşen ziyarette Uluçay, Gülle ve yetkililer Çamlıbellilerle sohbet edip sorunları dinledikten sonra, ofis binası ve sağlık merkezinin inşa edilmesi düşünülen köy girişindeki alanları gezdiler.

Ofis ile sağlık merkezinin inşa edileceği alan, yapılacak çalışmanın ardından belli olacak.

Bakanlar, Çamlıbel Doğal Arıtma Tesisi yanında yapımı süren Geçitköy Barajı’nda da incelemelerde bulundular.

İçişleri Bakanı Uluçay ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye ziyaretlerinde CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy, Çamlıbel Bucağını Güzelleştirme Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (ÇAM-SEV) Başkanı Adıgüzel Akdeniz ile bakanlık müsteşar  ve müdürleri eşlik etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle burada yaptığı açıklamada, Çamlıbel’e yapılacak sağlık merkezi ve kaymakamlık ofis binasının yer araştırması için geldiklerini belirterek, köyün bucak olması nedeniyle bir an önce sağlık merkezine gereksinimi bulunduğunu vurguladı.

İki yer baktıklarını ifade eden Gülle, inşaat yerlerinin yapılacak çalışmanın ardından netlik kazanacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, Çamlıbel bucağına inşa edilecek kaymakamlık ofis binası ile sağlık merkezinin yerini belirleme ve detaylı araştırma yapmak için ekip olarak geldiklerini belirterek,  inşaat alanının yapılacak çalışmadan sonra belli olacağını söyledi.

Bucak olan yöreye süreç içerisinde gerekenin yapılması için çalışacaklarını da belirten Uluçay, bölgeye ayrıca inşası süren Geçitköy’de Barajı’nda da incelmelerde bulunmak için geldiklerini söyledi.

Baraj yapımı kapsamında bölgede kamulaştırmaya da gidildiğini ifade eden Uluçay, yasa gereği kamulaştırılan alanların bedelinin ilgililere ödenmesi, ayrıca baraj yapımı nedeniyle tarlalarını kullanamayan köylülerin zarar ziyanlarının tazmin edilmesi yönünde iki ayrı rapor hazırlanacağını  kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.